Стало відомо, коли в Харкові з’являться електробуси (відео)

06.10.2023 18:50   -

Харків очікує на чергову партію гуманітарного вантажу. Так вже цього місяця міжнародні партнери повинні доправити до міста декілька одиниць чеських трамваїв.

ВЛАДИСЛАВ ПРИЙМАК ДИРЕКТОР КП «САЛТІВСЬКЕ ТРАМВАЙНЕ ДЕПО»
Вже в понеділок завантажується перша партія трамваїв з міста Плзень Чеської Республіки. Це буде 9 трамваїв. В понеділок 4, а 12-го числа ще 5. Це трамваї модифікації Т-3, які суттєво поповнять трамвайний парк міста. З трамвайним парком справи такі. Ми постійно відновлюємо трамваї, ті, що були пошкоджені в Салтівському депо після обстрілів. І ось вже в серпні місяці ми випустили на маршрут трамвай низькопольний, який залишився, на жаль один вцілілий. Він пристосований для маломобільних груп населення. Він курсує на 20 трамвайному маршруті. Тобто поступово ми по одному-два вагони в місяць випускаємо. Вже відремонтованих після обстрілів.

Згідно інформації керівництва Салтівського трамвайного депо, у Харкові з початку кампанії з реновації, змогли відремонтувати вже 30 вагонів із 120-ти , що були пошкоджені росіянами минулого року.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Щодо тролейбусів та автобусів, то на даний час маршрути міста обслуговують 100 одиниць комунальних автобусів і така ж кількість тролейбусів. Поки ж, кажуть спеціалісти, цього достатньо. Хоча на деяких маршрутах потрібно врегулювати ситуацію з інтервалами.

ВЛАДИСЛАВ ПРИЙМАК ДИРЕКТОР КП «САЛТІВСЬКЕ ТРАМВАЙНЕ ДЕПО»
Є дві проблеми це нестача і рухомого складу, і водіїв. На жаль, так. До речі, щодо автобусів міжнародні партнери з міста Нюрнберг вже у листопаді цього року планують передати ще там приблизно 20 автобусів. Тобто ми ще поповнимо в зиму наш парк.

З початку великої війни Харків від європейських міст отримав 20 трамваїв, 2 тролейбуси, та 24 автобуси. Щодо перспективних планів, то зараз Харків готується поповнити парк громадського транспорту ще й електробусами.

ВЛАДИСЛАВ ПРИЙМАК ДИРЕКТОР КП «САЛТІВСЬКЕ ТРАМВАЙНЕ ДЕПО»
Для врегулювання ситуації на сьогодні вже готуються документи, вони проходять вже певні стадії погодження на придбання приблизно 30 електробусів для міста. Це те, про що казав наш мер. І я сподіваюся, що найближчими місяцями якимось, – може рік ці електробуси з’являться на маршрутах міста. Це будуть магістральні маршрути з найбільшим пасажиропотоком, що зв’язують різні кінці міста. Ця документація вже розробляється. Ми все прораховуємо і будемо дивитися. Тобто електробус треба ще прив’язувати до відповідної інфраструктури на кінцевих станціях, де потрібно буде розміщувати зарядні станції. Тобто все це в опрацюванні.

Чиї це будуть електробуси: вітчизняного виробника чи іноземного, стане відомо лише після проведення незалежного тендеру. Його можуть оголосити вже до кінця цього року.

ОСТАННІ НОВИНИ