Десятки поранених та двоє загиблих. Харків опинився під ракетним обстрілом рф (відео)

06.10.2023 18:41   -

Росія у п’ятницю вранці здійснила ракетний удар по Харкову. Під обстрілом опинилися відразу два райони. Десятки поранених. Серед загиблих дитина та жінка. Їх тіла рятувальники дістали з-під завалів розтрощеного житлового будинку, куди було пряме влучання ворожої ракети. Постраждала ціла сім’я.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА 
Це родина, яка нещодавно повернулась до Харкова. Вони зробили ремонт у своїй квартирі. На жаль, загинула дитина 10 років хлопчик. Тут. Ще одна дитина перебуває з батьком і з мамою у лікарні і надають їй допомогу.

ОЛЕКСАНДР ПОСТРАЖДАЛИЙ
Кто б не рад, что жив остался. День рождение второй сегодня.

Ще однин ракетний удар прийшовся по центру міста. Тут влучання в землю. Вибухова хвиля пошкодила будівлі в радіусі кількох сотень метрів. Автомобілі вигоріли вщент. Понівечені житлові будинки, квартири, офіси, кав’ярні та магазини.

НІНА ХАРКІВ’ЯНКА
Жах. Що на душі!? Пошкоджено взрывом все, що рядом. Наоборот хочется выжить и всех убить. Какой ломать!? Наоборот же, выжить хочется. Знаете, после первого прилета , думали отлично, у меня прямое попадание в дом, что выжили и слава богу. А тут же ж рядом, поэтому это лучший вариант. Поэтому, вот так. Збитки? А шо, и так денег нет. Главное – живы.

За даними силовиків, росіяни обстріляли Харків ракетами типу “Іскандер”.

ДМИТРО ЧУБЕНКО РЕЧНИК ПРОКУРАТУРИ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
За попередньою інформацією використовувалася ракета типу “Іскандер”. Одна з модифікацій. Зараз встановлюється, яка саме  з модифікацій. Щодо повітряної тривоги, то її в момент влучання ракет не було. І відповідно, вірогідніше за все росіяни здійснили запуск цієї ракети «Іскандер» з території Білгородської області. Різні типи цих ракет Вони можуть бути як крилатими, так і балістичними. Квазібалістичними. Саме через це можливо , через швидкість руху цієї ракети не було саме повітряної тривоги. Оскільки вони мають свої особливості, яка вона і відображається на радарі. Вірогідніше не було ні часу і показів на радарі, аби запускати повітряну тривогу.

Через ранковий ракетний обстріл щонайменше 25 людей отримали поранення. Зокрема потерпілі з черепно-мозковими травмами, забиттями, переламами. Всі постраждалі відносно у задовільному стані. Всі ті родини, які через російську ракетну атаку потребують житло, у мерії пообіцяли з тимчасовим розселенням.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Щодо понівечених будинків, то їх доля, повідомив мер Харкова, буде вирішена після проведення всіх необхідних експертиз.  Поки ж міські служби на всіх місцях влучань, прибирають наслідки ранкового обстрілу. Ігор Терехов вкотре закликав цивілізований світ звернути увагу на те, що відбувається з українськими містами.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА 
Ви бачите які руйнації є, які жертви є. Тому світова спільнота не повинна наблюдати за тими жахами, які коїть російський агресор в Україні. І я хочу сказати, що світова спільнота повинна об’єднатися навколо України і ми повинні перемогти якнайшвидшу.

ОСТАННІ НОВИНИ