Ракетою на цивільні будинки. Прокуратура назвала, чим росіяни обстріляли Харків (відео)

10.05.2024 16:17   -

В ніч проти п’ятниці Харків  зазнав ворожої атаки. Цього разу рашисти обстріляли приватний сектор Київського району. Пряме влучання ракети в приватний будинок. Постраждало двоє людей – дитина і бабуся

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Був прильот по Київському району міста Харкова. На жаль, ми на теперішню годину маємо 26 постраждалих будинків , двоє людей отримали поранення. Що стосується будинків, то один, як ви бачите, повністю зруйнований. Два дуже серйозно постраждали і дуже там є руйнації, але більш менш. Що стосується водопостачання  –  воно є. Стосовно електропостачання, то на теперішню годину відключено 80 приватних будинків. Але працюють працівники обленерго, наших комунальних підприємств і до вечора ми маємо надію, що ми відновимо електропостачання. Що стосується газопостачання, то на теперішню годину відключено 7 будинків, але теж працює «Харківміськгаз» і буде відновлено.

На місці нічного обстрілу продовжують працювати слідчі, критичні служби, волонтери та психологи.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ОЛЕКСАНДР ФІЛЬЧАКОВ КЕРІВНИК ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ПРОКУРАТУРИ
У мене у руках уламки від ракети типу С-400. Саме цією ракетою сьогодні ворог з території Бєлгородської області наніс ракетний удар по Київському району міста Харкова. Близько 3 години ночі вдарив по житловому масиву. С-400 відрізняється від ракети С-300 дальністю польоту. Зараз нашими військовими експертами зафіксовано, що С-400 може летіти на відстань до 320 кілометрів, с-300 лише – 120.

Силовики на місці обстрілу, що здійснила росія по Харкову, зібрали докази військового злочину. Кримінальне провадження відкрите за фактом порушення законів та звичаїв війни.

ОСТАННІ НОВИНИ