Спортивні новини Харкова | 10.05.2024

10.05.2024 18:53   -

Бути найкращим у своїй справі- велика честь. Заслужений майстер спорту з важкої атлетики Світлана Самуляк, випередивши гідних конкурентів, стала найкращою спортсменкою Харківської області у квітні. Звання «Спортивна зірка Слобожанщини» вона
удостоїлася за успішний виступ на Кубку світу у Пхукеті.

Двадцятирічна вихованка Харківського професійного коледжу спортивного профілю, а нині студентка Академії фізичної культури виграла у категорії до 64 кг три бронзові медалі. У сумі двоборства Самуляк підняла 221 кг. Її наставника Артема Нікуліна експертна комісія відділення Національного олімпійського комітету України в Харківській області визнала найкращим тренером квітня.

Як протриматися під водою максимально довго і без шкоди для здоров’я, «королева фрідайвінгу», багаторазова чемпіонка та рекордсменка світу Катерина Садурська знає до дрібниць. Свої знання та навички вона вкотре успішно продемонструвала на Кубку світу, який відбувся у столиці Греції – Афінах. Харків’янка «виловила» у місцевій акваторії 3 золоті медалі, а також встановила 2 національні рекорди – 181 метр у пірнанні в довжину без ласт, 246 метрів – у ластах. Динамічний заплив у бі-ластах Садурська виграла з результатом – 200 метрів. Всі перемоги вийшли переконливими. Відповідно вона очолила жіночий загальний залік. Катерина- унікальна спортсменка. До фрідайвінгу займалася синхронним плаванням і досягла серйозних успіхів. Вона – заслужений майстер спорту, дворазова чемпіонка Європи, тричі бронзова призерка чемпіонату світу, брала участь в Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро, де зайняла четверте місце у групових вправах. Талант? Безперечно. Тільки ось талант трудом здобувають.

Гармонія, краса тіла, бажання та можливість показати себе у всій красі – все це бодіфітнес. Євгенія Пруцкова запалила на чемпіонаті Європи в іспанському місті Санта-Сусанна. Харківська спортсменка здобула 2 золоті медалі та перемогла в абсолютній категорії. Судді, публіка- в екстазі, суперниці- в розпачи, Євгенія- в радісному спокої. Ставила завдання виграти і зробила це- в ростовій категорії: +168 см та в номінації «майстри»: 40- 44 роки. У цій же віковій групі підопічна Віктора Кожушко виграла абсолютну першість. Титул «найкращої з найкращих» оспорювали лише чотири спортсменки- переможниці своїх категорій. Євгенія Пруцкова «парила над подіумом» і у Сан-Сусанні довела кількість перемог на чемпіонатах Європи до чотирьох. Також вона є 4-разовою чемпіонкою світу, заслуженим майстром спорту України.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Дзюдоїсти Харківського фахового коледжу спорту себе показали на другому за статусом національному турнірі- Кубку України, який проходив у Києві, і який зібрав понад триста спортсменів із двадцяти одного регіону. Склад серйозний. Не було лише лідерів збірної. Вони продовжують підготовку до чемпіонату світу. Харківська молодь, яку до кубкових баталій готували Антон Логачов та Віктор Крівчач, гідно протистояла більш досвідченим суперникам, завоювавши на столичних татамі 2 срібні та 2 бронзові медалі. Данило Авраменко боровся за трофей у ваговій категорії до 60 кг, виграв чотири зустрічі, у фіналі поступився чинному чемпіону України Денису Тупицькому з Київської області. Ще один 17-річний харків’янин Данило Кравченко здобув «срібло» у вазі до 66 кг. “Прибравши” на шляху до фіналу п’ятьох дзюдоїстів, він у головному поєдинку програв старшому на 9 років Каро Марандяну, який представляє Полтавську область. У цій же категорії Богдан Остапенко виграв «бронзу» та виконав норматив майстра спорту України. Євген Свидинюк посів 5 місце. У жіночому турнірі на п’єдестал піднялася 16-річна Кіра Багмет, яка стала бронзовою призеркою у вазі понад 78 кг. Дарина Карпусь та Владислав Саричев були сьомими у категоріях до 48 та 60 кг відповідно. Усі результати київського Кубка України мають принципове значення. Вони будуть взяті за основу при формуванні команд для участі в міжнародних змаганнях.

Президент та старший тренер карате клубу «ВАГР» Рудік Сагрунов і успішних спортсменів готує, і сам змагатися встигає. Причому, маючи багатий досвід, не просто бере участь, а завжди прагне показати найкращий результат. Iнакше не бачить сенсу виходити на татамі. На міжнародному турнірі «Arawaza Cup» у німецькому Халле, який зібрав 1 200 учасників з 18 країн, Сагрунов зупинився за крок від перемоги в куміте у віковій категорії: 40+ років. Він виступав у вазі понад 80 кг, у стартовому поєдинку «побив» місцевого майстра – 6:2, у півфіналі здолав представника Великобританії з мінімальним рахунком – 1:0. У фінальному бою Рудік Сагрунов зустрічався ще з одним британцем, поступився йому суддівським рішенням- хантей та отримав срібну нагороду. Особистий приклад тренера – важливий метод виховання та мотивації спортсменів.

ОСТАННІ НОВИНИ