«Ми пройдемо виклики, ми обов’язково переможемо». Мер Харкова виступив на Саміті в Києві

10.05.2024 16:56   -

Більше півмільйона внутрішніх переселенців прийняв Харків. І їх число продовжує рости. Хоча згідно офіційної статистики у Харкові зареєстровано понад 200 тисяч осіб зі статусом ВПО. Про це заявив міський голова на засіданні Саміту міст і регіонів у рамках Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. Для того, щоб люди відносно адаптувалися, місто зі свого боку робило і робить все можливе, щоб надати людям елементарні умови для життя.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Це дуже багато людей. Людей, які переїхали до нас , не маючи нічого. Людей, які переїхали до нас в шоці . Я пам’ятаю, коли евакуйовували людей з інших областей, з деокупованих, окупованих тоді ще територій. І я пам’ятаю цих людей, які переїжджали до Харкова ми їх розселювали у гуртожитках. З ними працювали наші психологи. У них не було нічого. І тому все це потребувало нашої спільної уваги.

Та робота в цьому напрямку проводиться і далі. Так у місті зберегли соціальні програми для місцевих жителів і нужденних: безоплатний проїзд, безоплатні обіди. Крім того, нещодавно для ВПО у Харкові завдяки міжнародним партнерам відкрили перший адаптаційний простір «Свій». Де охочі можуть зареєструватися на отримання матеріальної допомоги чи заселення в гуртожиток, отримати продуктові набори. Крім того, звернутися щодо працевлаштування.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Дуже важливо, щоб кожна людина, яка переїхала до нашого міста, відчувала себе як частиною держави, як частиною міста і це наше завдання спільне. Дуже важливо, щоб ці люди мали можливість працювати. Дуже важливо, щоб ці люди мали українську ментальність. І ще. Кожне місто має свою ментальність, нікуди від цього не відійдеш. І нам дуже сьогодні хочеться, ми працюємо над цим, як я кажу о харків’янити цих людей, які переїхали до нас, привити нашу ментальність , привити культуру. Привити їм цінності, українські справжні цінності української нації. Для нас це дуже і дуже важливо. Дуже важливо адаптувати цих людей в суспільне життя. Не кинути їх на проізвол, а підтримати, забрати, інтегрувати. Це праця. І у нас є місця і ми хочемо забрати їх на наші КП і у нас ж виробники, які бажають теж забрати. Так, звісно певні професії, але це потрібно робити. І я впевнений, що ми разом це зробимо. Так, ми пройдемо виклики, ми обов’язково переможемо і обов’язково всі разом будемо відбудовувати і Україну і наше славетні місто – місто герой Харків.

На саміті Харківський міський голова акцентував увагу на тому, що зараз міжнародні банки, фінансові установи та інвестори підтримують місто Харків у подоланні всіх викликів у ці складні воєнні роки. Більш того в рамках саміту Ігор Терехов мав серію важливих перемовин. Зокрема зустрівся з головою Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні. Мер подякував команді МОМ за допомогу у відновленні пошкоджених під час російських обстрілів житлових будинків. Також йшлося про план дій щодо співпраці на найближчий час.

ОСТАННІ НОВИНИ