Спортивні новини Харкова | 17.04.2024

17.04.2024 12:49   -

Хто займається улюбленою справою, того завжди супроводжує успіх. Молодіжна збірна України з боксу встановила феноменальне досягнення на чемпіонаті Євоопи у хорватському Поречі. Вигравши рекордні двадцять дві медалі – 8 золотих, 8 срібних та 6 бронзових, вона посіла перше загальнокомандне місце. До цього визначного результату доклали руку і харківські боксери. Іх було четверо: Максим Зименко і Микола Лактіонов стали чемпіонами, Олександр Звєрєв та Богдан Челдик – срібними призерами. Зименко виборов титул уваговій категорії до 51 кг. Вихованець Дениса Густодима виграв чотири бої. У фіналі переміг спортсмена з Вірменії Давида Сафаряна одностайним рішенням суддів.

Зименко було визнано найкращим боксером чемпіонату Європи серед молоді. Ще один учень Густодима – Микола Лактіонов піднявся на вищу сходинку континентального п’єдесталу у вазі до 86 кг. Він показав на місцевому рингу високий рівень боксу, націленість на результат у всіх поєдинках. На старті турніру Микола здолав лідера збірної Грузії, потім також впевнено розправився з нейтральним атлетом, у півфінальній дуелі достроково “забив” боксера з Туреччини. Фінал – з болгарським бійцем Стояном Петровим і знову “бліц-криг по-харківськи”. Лактіонов вже в першому раунді тричі відправив суперника у нокдаун і рефері зупинив бій. За хорошу справу – гідні нагороди.

Обидва харківські чемпіони виконали норматив майстра спорту України міжнародного класу. Капітан української “молодіжки” Олександр Звєрєв, якого до змагань готував його особистий тренер Сергій Штефан, претендував на “золото” у категорії до 48 кг, але у головному бою
програв азербайджанцю Білалхабаші Назарову – 0:5. У легкій вазі у фіналі боксував підопічний заслуженого тренера України Сергія Данильченка, Сергія Марчука та Віталія Ярового – Богдан Челдик, якому протистояв болгарський спортсмен Вікторіо Венелінов. Поєдинок вийшов конкурентним, суперники ні в чому не поступалися один одному, суддям було важко визначити переможця. З урахуванням контрольних записок Венелінов виграв роздільним рішенням – 4:3. Челдик удостоївся срібної медалі.

Зірка бодіфітнесу Євгенія Пруцкова сяяла на Кубку України у Черкасах. Титулована харківська спортсменка вперше перемогла в абсолютній категорії. Це її восьма золота нагорода національних змагань. На початку травня підопічна Віктора Кожушко виступить на чемпіонаті Європи, який пройде в Іспанії. Пруцкова – заслужений майстер спорту, чотириразова чемпіонка світу, дворазова переможниця чемпіонатів континенту.

Минулого року Євгенія виграла два “золота” на міжнародному турнірі “Арнольд Класик Європа” у Мадриді. Вона була першою в ростовій категорії “+168 сантиметрів” та в номінації “жінки-майстри”.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

“Юраакадемія” не змогла повторити торішнє досягнення та стати бронзовим призером чемпіонату України з волейболу у чоловічій Суперлізі. У серії за “бронзу” харків’яни зустрічалися з житомирським клубом “Житичі-Полісся”. Перші два матчі “юристи програли – 0:3 та 1:3. Щоб зберегти інтригу та продовжити з’ясування стосунків, їм у третьому поєдинку потрібна була перемога. Одна на всіх. Як повітря. Але для цього
необхідно докласти надзусилля. Стрибнути вище голови. Не вийшло. “Житичі- Полісся” одразу включився в гру на повну котушку, забравши стартовий сет з рахунком – 25:17. Переконливо.

Друга партія стала продовженням першої. Жителі Житомира виграли її з перевагою у 7 очок. У третьому сеті підшефні Сергія Коваленка начебто пожвавішали, лідирували – 17:14, 18:15, 19:17, але осідлати цей успіх не змогли і зазнали поразки – 24:26. 0:3 у матчі та у “бронзовій” серії. “Юраакадемія” завершила сезон на четвертому місці. Волейбольний клуб “Житичі-Полісся” вперше піднявся на національний п’єдестал. Чемпіоном України вдруге поспіль став дніпровський “Прометей”, який у фінальній серії обіграв “Епіцентр-Подоляни” із Хмельницької області із загальним рахунком – 3:1.

Жіночий футбольний клуб “Металіст 1925”, ставши правонаступником найуспішнішої вітчизняної команди- “Житлобуд-1”, схоже успадкував і її переможні традиції. У другому етапі чемпіонату України у Вищій лізі харків’янки виграли три матчі поспиль. У третьому турі вони приймали у Щасливому Київській області “Шахтар”, який займаючи п’яте місце, відставав на 7 очок. Розрив не критичний, але дати відсіч “Металісту 1925”
донецькі футболістки виявилися не здатними, хоча в першому таймі підопічні Володимира П’ятенко обмежилися одним голом, який на 25-й хвилині спорудила Таміла Хімич.

Відпочинок пішов харківській команді на користь. Через вісім хвилин після початку другої половини Вероніка Кожухар подвоїла перевагу, перегравши воротаря “Шахтаря” у ближньому бою. Очікування третього гола було довгим, але не нудним. А остаточно перемогу оформила Ірина Кочнева, яка після повернення до Харкова, забила вже три м’ячі. Удар у дотик лівої в “дев’ятку” вийшов на диво. “Металіст 1925” виграв – 3:0 і з двадцятьма дев’ятьма очками посідає у таблиці четверте місце. Вище розташовуються “Ворскла”,
“Кривбас” та “Колос”, які мають відповідно на 8, 5 і 2 турнірні бали більше.

ОСТАННІ НОВИНИ