Спортивні новини Харкова | 13.04.2024

13.04.2024 19:17   -

Як ударив, то й прилетить. На міжнародному турнірі “Kazakhstan International Challenge” з бадмінтону, який проходив в Уральську, харків’янки Поліна Бугрова та Євгенія Кантемір били по волану зі знанням справи і стали срібними призерками у жіночому парному розряді. У півфінальному матчі вони досить легко розправилися з дуетом з Індії, оформивши перемогу у двох партіях з однаковим рахунком – 21:13. У фіналі Бугрова та Кантемір мали грати з японською парою: Кайо Осава – Маї Танабе, але зустріч не відбулася. Харків’янки достроково залишили турнір і відлетіли до німецького Саарбрюккена на чемпіонат Європи.

Вихованці ДЮСШ “Центр бойових мистецтв” Харківської обласної ради “себе показали” в Італії на міжнародному турнірі класу “А” з таеквон -до ITF “Roma open”. Здобувши в особистих баталіях 11 золотих, 2 срібні та 3 бронзові нагороди, вони посіли у медальному заліку 2 місце серед 58 команд. Вище у підсумковій “табелі про ранги”- один із місцевих клубів, нижче – таеквондисти з тринадцяти європейських країн, США та
Тайваню. Опоненти серйозні, тим вагоміше досягнення харківських спортсменів, яких до змагань готували заслужені тренери України Віталій Гагарін та Олексій Даньшин, Олексій Кобзар, Світлана Гордіонок, Георгій Губенок, Вікторія Безпечна, Вікторія Шевцова та Дмитро Дяченко.

Особливо успішно харків’яни проявили себе у формальних вправах – туль, зірвавши солідний куш – 9 нагород вищого гатунку. Переможцями у своїх вікових категоріях стали Олексій Ісаєв, Софія Кравченко, Олександра Гур’єва, Евеліна Гордіонок, Борис Борц, Єгор Яковенко, Олександр Потапов, Інна Кравцова та Вікторія Шевцова, яка здобула перемогу ще й у спарингу. Два “золота” харків’яни взяли у командному туль. Анді Насратшоєв був першим у спарингах U14, у формальних вправах забрав бронзову медаль.

За крок від титулу на римських даянгах зупинилися Марк Дозорець та Вероніка Никитенко. Тимофій Яковенко та Потапов стали бронзовими призерами в туль та спарингу відповідно.

Весна в розпалі, але є серйозний привід згадати про зимові види спорту. Степан Кінаш визнаний кращим спортсменом Харківської області у березні. Експертна комісія регіонального відділення НОК України, враховуючи досягнення та рівень змагань, обрала 21-річного біатлоніста “Спортивної зіркою Слобожанщини” одностайно. На початку березня Кінаш “закрив” свій останній юніорський сезон срібною медаллю чемпіонату світу в естафеті, наприкінці місяця виграв на чемпіонаті України серед дорослих мас-старт на 15 кілометрів з чотирма вогневими рубежами. Його особисті наставники – Сергій Солодовник та Володимир Спіжевий, які редставляють Харківський професійний коледж спортивного профілю та Український Східний центр олімпійської підготовки із зимових видів спорту, стали кращими тренерами березня.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Чим далі в ліс, тим ближче фініш. Але для цього необхідно правильно читати та розуміти карту, володіти компасом, мати відмінну бігову та фізичну підготовку, і швыдко думати. Це головні принципи спортивного орієнтування, а основна мета – знайти на незнайомій місцевості всі контрольні пункти та найкоротшим шляхом дістатися до кінцевої точки. На першому у цьому році чемпіонаті України, який відбувся в Ужгороді, вихованки харківського клубу “О – Компас” і КДЮСШ “Темп” оформили медальний “покер”, вигравши 3 золоті та 1 бронзову нагороди у віковій категорії: “17- 18 років”. Аліса Землякова стала чемпіонкою на середній та довгій дистанціях, Ірина Клименюк перемогла у спринті, третій результат показала на довгій дистанції. Початок сезону вийшов успішним, у чому безумовно заслуга тренерів харківських спортсменів- Сергія Данькова, Ольги Сиворонової та Наталії Клименюк.

МСК “Харків” завершив у “мажорі” регулярний чемпіонат України з футзалу в Екстралізі. У виїзному матчі двадцять сьомого туру “городяни” зустрічалися у Львові із передостанньою командою таблиці-“in.IT” і у першому таймі забили 3 м’ячі. На 9-й хвилині Давид Калашник відкрив рахунок, на 10-й – Владислав Поволоцький подвоїв перевагу, на 12-й- воротаря господарів з другої спроби “прошив” Даніл Сиротенко. Серйозна заявка команди Станіслава Гончаренка на перемогу. Одразу після поновлення гри гості дозволили львів’янам скоротити відставання.
Саме дозволили, створивши для Максима Корнійчука такі умови, за яких йому забити було значно простіше, ніж схибити. Наприкінці матчу “in.IT” перейшов на гру з п’ятим польовим, але харків’яни ніби цього тільки й чекали. На 38-й хвилині Ігор Малюк відправив м’яч у порожні ворота, на 40-й – Калашник ударом зі штрафного оформив “дубль”. МСК “Харків” виграв- 5:1 і посідає у таблиці 7 місце. Потенційними суперниками “городян” у першому раунді плей-офф є “Ураган” (Івано-Франківськ) та київський ХІТ.

ОСТАННІ НОВИНИ