Спортивні новини Харкова | 01.03.2024

01.03.2024 21:26   -

Одна ракетка добре, а дві – краще! Поліна Бугрова та Євгенія Кантемір стали бронзовими призерами міжнародного турніру з бадмінтону “Uganda International Challenge”, який завершився у Кампалі. Для того, щоб застовпити місце на п’єдесталі жіночого парного розряду, їм треба було обіграти у чвертьфінальній зустрічі австралійський дует: Тіффані Хо – Гроніа Соммервіль. Харків’янки успішно впоралися з цим завданням, закривши суперниць з рахунком – 21:14, 21:16.

У півфіналі Бугрова та Кантемір протистояли лідеркам “посіву”, американкам Франческе
Корбетт та Еллісон Лі. Протистояли гідно, але поступилися їм у двох партіях та удостоїлися “бронзи”. Титул взяли американські бадмінтоністки Лорен Лам та Паула Лінн Цао Хок, які у фінальному дербі здобули вольову перемогу.

Вихованці харківської СДЮСШОР “Спартак” відзначилися на зимовому чемпіонаті України з плавання серед юніорів та юнаків у Броварах. Вони “намили” у місцевій акваторії десять медалей. Рівно половину всіх нагород виборов брасист Станіслав Киященко. Підопічний заслуженого тренера України Володимира Рязанова виграв юнацькі фінали на 50 і 100 метрів, юніорську “стометрівку” та дистанцію вдвічі довше проплив з другим результатом, на “полтиннику” фінішував третім. Дмитро Яриновський оформив медальний дубль. У спринті на 50
метрів брасом серед юніорів він став срібним призером, у фінальному запливі на 200 метрів заробив “бронзу”. Микита Кудінов зайняв третє
місце на “полтиннику” батерфляєм, Аліна Сімоненко та “новоспечений” майстер спорту Ілля Зозуля отримали бронзові нагороди на “стометрівках” брасом та вільним стилем відповідно у молодшій вікової категорії. Легендарний “спартаківський” плавець, заслужений майстер спорту Ігор Червинський виграв у Броварах чемпіонат України на дистанції 5 000 метрів – 58 хвилин 4,60 секунди.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Чемпіонат України U18 з дзюдо для харків’ян вийшов “бронзовим”. Вони здобули на київських татамі п’ять нагород з цього дорогметалу. У змаганнях брали участь 573 спортсмени із 23-х областей. Боролися вони не лише за медалі – інтригу визначали багато обставин. Турнір був відбірним на чемпіонат Європи та етапи кадетського Кубка континенту. Харківські дзюдоїсти, які представляють фаховий коледж спорту, показали хороший рівень. Можливо, не вистачило трохи удачі, стабільності та досвіду, але це справа наживна. У дівочих баталіях на “бронзу” виступили Дар’я Карпусь та Кіра Багмет. Вони піднялися на п’єдестал у вагових категоріях до 48 та понад 70 кг відповідно. Юнаки виграли три бронзові фінали. Ростислав Кострикін – у вазі до 50 кг, Хазар Гейдаров- до 55 кг, Данііл Спиридонов- до 90 кг. Готували харків’ян до чемпіонату U18 заслужений тренер України Геннадій Маханьков, Антон Логачов, Надія Лозова, Олександр Курцев, Віктор Крівчач, В’ячеслав Блудов та Роман Оберемок.

На чемпіонаті України з пауерліфтингу у Коломиї харківські елітні спортсмени вже з а традицією взяли найактивнішу участь у розподілі медального фонду. У силовому триборстві вони “викосили” 3 золоті, 1 срібну та 3 бронзові нагороди. У ролі “застрільника” виступив
32-річний майстер спорту Сергій Чернишов, який зібрав переможну суму у вазі до 66 кілограмів – 520 кг: 195 кг – у присіданні, 125 кг – у жимі лежачи, 200 кг – у становій тязі. Один із найтитулованіших українських пауерліфтерів, заслужений майстер спорту Сергій Білий був першим у категорії до 105 кілограмів. Конкуренцію йому склав київський “міжнародник” Віктор Лесковець, який після двох вправ лідирував, випереджаючи харківського спортсмена на 20 кг. Все вирішила тяга. Зафіксувавши 350 кг, Білий набрав у триборстві 1 040 та обійшов суперника на 20 кг. В абсолютній першості він посів друге місце. У цій ваговій категорії медаль отримав ще один харків’янин: Михайло Чумак став бронзовим призером. Артем Житницький завоював “срібло” у суперважкій вазі, Олександр Шулепа та Сергій Бабенко замкнули трійки призерів у категоріях до 83 та 93 кг відповідно.

У загальнокомандному заліку харківські спортсмени показали другий результат, поступившись двома очками збірної Донецької області. Чемпіонка світу Тетяна Біла здобула очікувану перемогу у вазі до 47 кг. Це було феєрично красиво. По-перше, вона забрала все “золото”, в тому числі, в “абсолютці”, по- друге, встановила три національні рекорди. У жимі – 120 кг, у тязі – 175
кг, у триборстві – 475 кг. Шулепа став чемпіоном країни серед юніорів, Костянтин Стаханов – серед ветеранів, Поліна Гринько та Софія Середенко виграли срібну та бронзову медалі у віковій категорії: “18 років”.

ОСТАННІ НОВИНИ