Снегопады в Харькове сменят сильные морозы

21.01.2016 15:26   -
Автор:

Анжела Сушко кореспондент

Нестійка погода із сильними снігопадами, заносами та хуртовинами додала чимало клопоту комунальникам. Чого не скажешь про любителів зимових забав. Вони як ніхто радіють рясному снігу.

Дамір покілька разів на день виходить на вулицю, каже морозу не страшиться, навпаки дивується дивовижній природі.

Дамір 3 роки

Тут столько снега. – Тебе нравится? – Да.

Тетяна харків'янка

Мы каждый день ходим гулять, играем в снежки, когда снег был более мокрый, влажный. Отлично, детям классно. Мы радуемся этой погоде. Всё время гуляем, наслаждаемся.

Втім, як зазначають метеорологи, така погода, коли снігові хуртовини в одну мить переходять у зливи, аномальна. І подібного, кажуть, на Харківщині не спостерігали давно.

Євгенія Ляшенко завідувач сектору прогнозів регіонального гідрометцентру

Особенно нам заполмнился 1970 год. Тогда в течение 3 дней выпала 2-х месячная нормиа осадков. Всего 124 мм. Это вобще рекордное количество за всю историю метеонаблюдений.

Січень 2016-го, кажуть фахівці, увійде в історію метеоспостережень. На сьогодні вже випало півтори місячної норми опадів у вигляді і снігу,і дощу і це також майже рекорд.
 
Євгенія Ляшенко завідувач сектору прогнозів регіонального гідрометцентру

У нас только с 16 по 20 число, когда были сложные погодные условия выпало 37 мм. Хочу повторить, что норма 43. Почти месячная норма за 4 дня. А вообще у нас на сегодняшний момент выпало 65 мм осадков, это 150% месячной нормы. Это достаточно много. И хочу сказать, что за сегодня в Харькове выпало ещё 5 мм осадков.

Однак, за прогнозами гідрометцентру, найближчим часом снігопади припиняться, але суттєво похолодає.

Євгенія Ляшенко завідувач сектору прогнозів регіонального гідрометцентру

Мы ждём довольно низких температур. Особенно низкую мы ждём 25 числа, мы ожидаем 23-28 мороза. Днём будет ненамного теплее 13-18 мороза.

З 26-го січня щодня на градус два мороз потроху відступатиме. Але холодна погода зберігатиметься аж до кінця місяця.