Російські окупанти можуть повторити терор. Країна готується до нового опалювального сезону

31.07.2023 14:59   -

Міністри, парламентарі та голови громад та муніципалітетів всієї країни зібрались на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. Теми обговорення дуже серйозні. Вступ України до НАТО, ЄС, раціональний розподіл бюджету в умовах воєнного стану, і безпекові заходи перед новим опалювальним сезоном. Щодо останнього, то якраз прийдешня зима теж може бути дуже складною через російських терористів від яких очікувати треба завжди найгіршого. Власне тому, енергетична та критичні інфраструктури повинні бути готовими до будь-якого розвитку подій, підкреслив Президент.

ВОЛОДИМИР ЗЕЛЕНСЬКИЙ ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ
Очевидно, що цієї осені та очевидно може так статися, що і зими, вони можуть повторити терор проти української енергетики. Ми маємо бути у будь-якому випадку готові до цього як готові на державному рівні, на найвищому рівні, на рівні кожної громади, кожного міста, кожного нашого села і містечка. Це дуже важливо.

Так, аби встигнути підгодовуватися українські міста вже зараз повинні мати стратегію, як діяти у випадку повторних ворожих атак на об’єкти енергетичної та критичної інфраструктури. Мають бути вжиті і безпекові заходи для їх захисту і план дій для перепід’єднання систем. Те, на що здатен ворог, Харків на собі відчув. У місті протягом останнього опалювального сезону, наголосив мер Ігор Терехов, 8 разів доводилось повністю перезапускати всю систему опалення. Тому під час цьогорічної підготовчої кампанії у Харкові намагаються врахувати всі сценарії, що може готувати ворог. 

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Ми розпочали підготовку до прийдешнього опалювального сезону на наступний день після закінчення минулого. Цю підготовку ми ведемо: виділили кошти у розмірі 600 мільйонів гривень , плануємо ще виділити 300 мільйонів. Залучаємо кошти світового банку, європейських фінансових інституцій. До початку нового опалювального сезону будуть встановлені 31 блочно-модульна котельня, які дадуть можливість автономного функціонування системи забезпечення опалювання. Таким чином, 43 тисячі абонентів будуть з гарячою водою, теплом незалежно від того, чи будуть у нас блекнути, чи не будуть. Крім цього ми плануємо перекласти 220 кілометрів магістральних водогонів. Реконструюємо 3 котельні на Північній Салтівці. Крім цього до початку нового опалювального сезону буде запущений в роботу сучасний турбогенератор, який буде виробляти додатково 20 МВт електричної енергії.

Щодо питання енергоефективності, що зараз є актуальним напрямком для країни, то протягом останніх двох років, розповідає міський голова, завдяки заходам з енергоефективності у Харкові на 21% вдалось зменшити споживання газу. І робота триває. Бо це зараз завдання номер один для всієї України. У Харкові жваво втілюють в життя проекти пов’язані з альтернативними джерелами енергії.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Ми відкрили сонячну електростанцію на 17 міській лікарні. Це дозволить нам забезпечити стабільне живлення у любий у любий час. Такі електростанції у наших планах, – встановити у всіх лікарнях, школах, дитячих садочках та об’єктах соціальної інфраструктури міста Харкова. Ми працюємо, працюємо кожного дня, працюємо практично цілодобово. Для того, щоб підготувати місто до наступного опалювального сезону. Запевняю вас, що зробимо все можливе, щоб Харків був з теплом, гарячою водою і давав нашим харків’янам усі послуги, які вони потребують.

Щоб як і минулоріч  прифронтовий Харків міг пережити зиму, у місті всі служби роботи виконують згідно всіх графіків. Наразі, підкреслив Ігор Терехов,  житловий фонд та соціальна інфраструктура міста в рамках підготовчої кампанії до нового опалювального сезону, – готові вже на 65%.

ОСТАННІ НОВИНИ