Рятувальники вийшли в рейд аби нагадати харків’янам правила пожежної безпеки в опалювальний період

13.11.2020 13:27   -
Автор:
– Ми проводимо інформаційно-роз'яснювальну роботу, інформуємо населення про додержання правил пожежної безпеки.
 
Ось так, роздаючи пам'ятки, надзвичайники з представниками адміністрації Холодногірського району та правоохоронних органів вийшли у рейд. Разом з ними курсанти університету цивільного захисту, які отримані знання в аудиторіях відпрацьовують на практиці – пояснюють людям основні правила пожежної безпеки. 
 
Іван Іщенко курсант 4 курсу
 
Люди реагують позитивно, адже це насамперед їх безпека, безпека життя та здоров'я їх дітей, близьких, тому із задоволенням відчиняють двері, слухають.
 
Любов Акінченко харків'янка 
 
Мы вот в частном секторе, по 100 лет домам нашим. Надо объяснять и старым, и молодым  тоже.
 
Алла Циганенко харків'янка 
 
Спасибо большое, что беспокоятся о нас и объясняют нам как правильно, и куда звонить и куда обращаться. Это очень важно. И дай Бог, чтобы это никому не понадобилось.
 
Галина Третякова харків'янка 
 
Для своей семьи, для своего здоровья и жизни это все нам нужно, и мы все поняли.
 
Пам'ятки роздають в основному у приватному секторі, адже зачасту саме тут виникають пожежі під час опалювального сезону. 
 
Інна Уварова заступник голови адміністрації Холодногірського району 
 
Мы проводим периодически такие рейды. В основном, это социально-незащищенные категории, сегодня – это были пожилые люди и многодетные семьи. 
 
Цьогоріч у Харкові сталось дві з половиною тисячі пожеж, де загинули більше 50 людей. Близько п'ятдесяти-шістдесяти відсотків усіх займань – саме приватний сектор. 
 
Ігор Лупандін керівник прес-служби ГУ ДСНС України у Харківській області 
 
Ми, в першу чергу, звертаємо увагу на причини виникнення пожежі. А основні причини, людський фактор ми кажемо, це необережне поводження з вогнем, паління у нетверезому стані, використання обладнання для опалювання приміщення. Коли ми кажемо, технічна причина, то за цим завжди стоїть людина. Тобто людина повинна слідкувати за цим, виконувати правила безпеки. І це дуже важливо, і дуже важливо нагадати ще раз про особисті правила безпеки.