З 16 листопада відновлюються заняття в школах у звичайному режимі

13.11.2020 13:37   -
Автор:
У 5-11 класах загальноосвітніх установ міста Харкова з понеділка, 16 листопада, скасовуються дистанційні та поновлюються звичайні заняття з відвідуванням шкіл. 
 
Юрій Сідоренко директор Департаменту у справах інформації та зв'язків з громадськістю
 
Кабмін ухвалив Постанову 1100, якою вніс зміни до своєї попередньої постанови. Скасував зонування. Вся Україна відразу опинилась у помаранчевій зоні. І ця зона дозволяє нам проводити наочне навчання дітей.
 
Заклади дошкільної, загальної середньої, позашкільної, спортивнї та спеціалізованої творчої освіти заборонено відвідувати лише, якщо на самоізоляції через контакт з хворим на коронавірус знаходяться понад 50% здобувачів освіти та персоналу установ. 
 
Юрій Сідоренко директор Департаменту у справах інформації та зв'язків з громадськістю
 
Але у Харкові ситуація, яку ми зараз спостерігаємо, заключається в тому – навіть до 10 % не доходить захворюваність у школах. Тобто, якщо в школах приблизно 40 класів, то на самоізоляції – 3-4 класи. І це не означає, що всі ці діти хворі. Це означає, що в класі був просто спалах.
 
В той же час передбачається заборона на відвідування інших освітніх закладів – музичних, художніх, хореографічних, театральних – групами понад 20 осіб. У міській раді зазначили, що у всіх закладах неухильно будуть дотримані протиепідемічні заходи, встановлені МОЗ. Буде відмінена тимчасово і кабінетна система. Діти перебуватимуть лише у своїх класах. Передбачена і кімната-ізолятор для перебування там учнів, в яких будуть виявлені ознаки хвороби.