Притулок для безхатніх тварин готовий більше, ніж на половину

29.03.2012 17:34   -
Автор:

Таких безхатніх собак у ще недобудованому притулку для тварин вже налічується вісімдесят. Усього ж їх по місту бігає близько тридцяти п"яти тисяч,- кажуть фахівці. Однак, коли центр утримання безхатченок запрацює, цю ситуацію вдасться покращити. Бо вперше у місті будується такий будинок для тварин. Міститиме він у собі цілу ветклініку, у ній буде притулок і для кішок. Там стерилізуватимуть і лікуватимуть.

Олег Бондаренко голова Харківської обласної організації захисту тварин
Тот приют, который сейчас строится здесь- это просто уникальный, я обьездил много городов. Ничего подобного то, что есть в Харькове нет.

Надворі ж буде прозорий дім на сто собак, щоб кожен, хто захоче взяти чотирилапого друга, мав змогу його краще роздивитись. Ще будуть тут додаткові вольєри на п"ятсот собак. Та майданчик для їх дресирування та вигулу. Наразі центр побудований вже більше, ніж на половину.

Роман Нехорошков директор Департаменту житлового господарства
Осталась отделка фасада и подключение определенных инженерных сетей к этому зданию, это и канализация, и вода и газ. Здесь тоже будет своя газовая котельня, будут еще полы с подогревом в этом вольере.

Для центру вже придбали шість машин для відлову собак. Кожна з них вміщує клітки на десять- двадцять безхатченків. Аби їх відловлювати, закупили і спецпристрої.

Руслан Крамаренко начальник відділу відлову собак
Это петля для того, чтобы накрывать собаку для того, чтобы посадить в вольер. Это петля, которой водят собаку из вольера в вольер. Сеткомет, то есть вылетает сетка на собаку, безболезненно.

Наразі роботи тут йдуть повним ходом. Усього ж на будівництво притулку для тварин знадобилося мажйе п"ятнадцять мільйонів гривень. Частину виділило місто, частину дуржавний та обласний фонди охорони навколишьнього середовища.

Юлія Шаповалова директор КП "Центр поводження з тваринами"
На коммунальные платежи содержания этого центра в год нужно будет порядка триста пятьдесят тысяч гривен, полтора миллиона на зароботную плату, здесь будет работать  порядка пятидесяти сотрудников ,которые будут обслуживать этот центр. Животные будут обеспечиваться кормами, медикаментами, всем необходимым.

Добудувати ж центр планують до початку літа.

Олександр Попов заступник Харківського міського голови з питань сім'ї, молоді, спорту і підготовки Євро-2012
Этот центр послужит наверное примером для того,чтобы люди поняли, что о своих животных нужно заботиться, и о бездомных тоже.

Євгенія Кутнова, Сергій Перець.Харьковские Известия