Малочисельні пікети на підтримку Тимошенко і Авакова пройшли в Харкові

29.03.2012 18:48   -
Автор:

З під стін Качанівської колонії до обласної прокуратури. Сьогодні прихильники леді Ю на час забули про свого білосердешного лідера і прийшли захищати місцевого – Арсена Авакова. Над гаслами пікетувальники довго не замислювалися, замість Юлії у них тепер Арсен. Кажуть, це така ж сама політична справа як із Тимошенко. Аваков не винен. Але в тому впевнені лише два десятки мітингуючих та його соратники, які керували з ним колись областю.

Віктор Слиш екс-голова Великобурлуцького району
Просто я гарантирую, що вини Авакова в тому, в чому його звинувачують немає ніякої, і тому я прийшов підтримати

Віталій харків'янин
Люди, которые пришли и стоят на данном так сказать митинге они пришли не по собственному убеждению, а скорей всего за финансовое вознаграждение. Авакова если там задержали его надо нам передать и суд должен установить действительно ли он виноват, и если виновен – дать ему соответствующее наказание

За годину пікетувальників під прокуратурою не стало. Чи то дощ змив, чи то на зустріч з нечисленною групою чернівецького десанта поїхали. Той свою міссію виконав швидко. Двадцять хвилин вистачило. Приїхали під Качанівську колонію – покричали – пісні поспівали – та роз"їхалися.

Головне ж дійство дня з головним захисником Тимошенко Сергієм Власенко відбулося в обласній прокуратурі. Там пан адвокат продемонстрував всім ЗМІ свої журналісткі здібності. Та як і у якій формі слід ставити запитання прокурору.

Геннадій Тюрін прокурор Харківської області
Когда журналистов волнуют эти вопросы я я пытаюсь на них доходчиво ответить, а не пытаюсь здесь устроить шоу-передачи, а вы пытаетесь к сожалению это сделать. Я вижу как вы стоите и как пытаетесь задавать вопросы. Когда я конкретно начинаю отвечать на вопрос вы перепрыгиваете на следующий

Незважаючи на вигуки Власенко, прокурор все ж таки доніс журналістам інформацію про те, що згідно закону, термін ознайомлення з матеріалами кримінальної справи для Тимошенко та її захисників вичерпано. Раніше суд Київського району визначив дату – 28 березня. Та захисники леді Ю вирішили розробити іншу стратегію – додали нового захисника.
 
Геннадій Тюрін прокурор Харківської області
Но я понимаю, что это тактика избранная защитой, чтобы как можно дольше затянуть срок ознакомления с материалами дела. И если бы сейчас не только этот защитник, то я уверен, через месяц появится ещё один и ещё один

Та справу Тимошенко по ЄЕСУ направили до суду. Місцевого, Київського району. Згідно припущенням прокуратури, перше слухання відбудеть вже за десять днів.

Ігор Бескровний, Віктор Ноздрачов Харьковские Известия