Польща вже передала Україні всі обіцяні Leopard 2. Від кого ще чекають танків

17.03.2023 12:55   -

Польща вже передала Україні обіцяні танки Leopard 2, повідомив міністр нацоборони Маріуш Блащак. Інші держави, які входять до складу «танкової коаліції», зроблять це найближчим часом. «Це – 8 одиниць від Канади, 8 – від Норвегії та не менше 6 танків від Іспанії. Фінляндія у межах коаліції надасть допоміжні транспортні засоби», – розповів Блащак в інтерв’ю виданню «Укрінформ».

Китай не буде постачати зброю рф, бо «не хоче приєднуватись до ідіотів». Про це заявив спеціальний радник головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного Деніел Райс. «Іран виявився достатньо нерозсудливий, аби приєднатися. Я не думаю, що Китай приєднається. Я думаю, що Сі Цзіньпін побачив кожну помилку Путіна», – цитує Райса РБК-Україна.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

У Пентагоні прокоментували рішення України щодо утримання Бахмуту. «Це може тільки означати і означатиме, що Зеленський має намір підтримувати перевагу. І це ключове», – сказав глава Пентагону Ллойд Остін. Як передає ТСН, він також наголосив, що в подальшому підтримуватимуть будь-які дії України щодо цього питання.

ОСТАННІ НОВИНИ