Пікет під стінами Харківського Апеляційного суду

10.07.2012 21:12   -
Автор:

Десята ранку, засідання  Харківського Апеляційного суду. Обвинувачена у махінаціях та несплаті податків до держбюджету, Юлія Тимошенко, до суду не з"явилась. Відсутні і деякі її захисники, не прийшла донька Євгенія Тимошенко та Андрій Кожем"якін.  Засідання триває недовго. Прокуратура просить перенести слухання справи через незавершену судово-медичну експертизу, яку призначили на минулому засіданні аби дати точну оцінку стану здоров"я Тимошенко та її спроможність брати участь у процесі.

Вікторія Каліта державний обвинувач

-Будь-які закиди зі сторони захисту про те, що експертиза призначена незаконно є безпідставними. У багатьох кримінальних справах тактика строни захисту є затягвання судового процесу і відповідно до процесуальних норм, суд не може вічно розглядати кримінальну справу. Важелем у цій справі є призначення судово-медичної експертизи.

Від судмедекспертизи Тимошенко відмовилась раніше, кажуть у прокуратурі, тому нині ця процедура проходить шляхом вивчення екпертами медичної документації та матеріалів справи і потребує ще часу. Сторона підзахисної наполягає відкликати цю процедуру. І взагалі припинити розгляд справи до повного одужання пацієнтки. Суддя відмовляє у клопотанні. Через неявку бранки через стан здоров"я постановляє – відкласти розгляд справи до двадцять третього липня.

Євгенія Кутнова, Віктор Ноздрачов.Харьковские Известия