Чому Тимошенко так довго не одужує?

10.07.2012 21:18   -
Автор:

Розпочати відкритий діалог харківські медики спробували у Києві. У столиці вони зібрались біля посольства ФРН і звернулись із заявою, про те, що не хочуть стояти осторонь подій, що зачіпають їх професіоналізм і гідність. Тому, вимагають припинити зловживання на темі невиліковності хвороби Тимошенко і пропонують свою допомогу. Результат пікету – відкритий лист до посольства, який має донести позицію медичної спільноти. У той же час кілька десятків харківських медиків прийшли під стіни готелю, де мешкає лікар бранки, доктор Хармс. Медики Першої столиці занепокоєні, чому вона так довго не одужує?  

Олександр лікар

-Почему они полгода занимаются лечением и никак не могут полноценно поставить диагноз, который вполне я думаю можно было провести уже медикаментозное лечение и поставить на ноги.

Віктор Забашта лікар швидкої медичної допомоги

-Остеохандроз – заболевание, которым страдает пожалуй каждый второй гражданин в нашей стране, и наша медицина прекрасно умеет лечить этот недуг и я думаю, что не стоит для этого привлекать немецких специалистов.

Микола Баланович травматолог

-Разве наши все остальные украинцы лечатся заграницей? они ж лечатся здесь, поэтому я считаю, что наша медицина вполне адекватна для лечения всех граждан Украины.

Але діалогу не відбулося і причина не мовні розбіжності. Доктор Хармс просто поїхав з готелю без коментарів. На переговори погодився тільки у присутності адвоката Тимошенко Власенко.

Богдан Федак головний лікар Харківської обласної клінічної лікарні

-Зустріч відбулася. А от стосовного того, чи задоволені ми  результатом, то скоріше за все немає ніякого. Тому що доктор Хармс прийшов разом з власним адвокатом. На багато запитань, які нам вдалося доктору поставити – прозвучали дивні відповіді, – це не стосується діагнозу і лікування.

Наразі харківські лікарі зайняли позицію невтручання. Вони ставлять під сумнів методику лікування експрем*єрки. Але кажуть, фахову допомогу нададуть, коли вона буде потрібна для одужання засудженої. 

Анастасія Полякова, Олена Мітясова, Олег Синицький, Сергій Перець, Харьковские Известия