Перевірка зробленого

17.08.2012 11:28   -
Автор:

 

Нові лави, сучасні дитячі майданчики та квіти повсюди. Мікрорайон інституту низьких температур просто не впізнати. Минув лише місяць, розповідають місцеві мешканці, коли на їх очах почались перетворення. Приємні. Зроблено чимало, кажуть люди, але роботи на цьому не зупиняються. Проінспектувати те, що вже зроблено та подивитися те, на що слід звернути увагу приїхав міський голова Геннадій Кернес та народний депутат Валерій Писаренко.

Геннадій Кернес Харківській міський голова

– Дайте нам возможность не на один день показать как мы работаем, а дайте нам определённое время, чтобы вы чётко поняли, что такое команда людей, которые думают одинаково, работают вместе и переживают вместе и те успехи и те проблемы, которые есть тоже решают вместе.

Так разом і пішли мікрорайоном. Люди підказують, що треба зробити, владники занотовують. Місцевий мешканець Вадим жаліється, хвилюють аварійні дерева, мовляв, потрібно їх або прибрати, або кронувати.

Вадим місцевий мешканець

– Некоторые жители не дали подрядчику бригады, который осуществлял спил деревьев до конца выполнить свою работу. Осталось в этом посёлке много аварийных деревьев, пока слава Богу они не упали, но…

Ніяких "але", каже міський очільник. Всі аварійні дерева слід прокронувати, бо це в першу чергу небезпечно для людей. Взамін мер запропонував людям висадити нові дерева. Разом. Ті погодились. Разом вирішили і проблему з автомобілістами. Через занизкі бардюри вони їздили по пішохідних доріжках та паркувалися де їм заманеться. Розповідали люди міському голові та народному депутату під час минулого обходу цим мікрорайоном.

Віра Олександрівна місцева мешканка

– Автомобилисты что делали ты идёшь по тротуару, ведут ребёнка в школу или просто ребёнок сам идёт. Не взирая на это машина заезжала на тротуар, и она даже тебе сигналила. Я подхожу, извините, а куда мне, а ты обойди по дороге. Это нервировало страшно. Сейчас конечно, когда подняли бордюр, я считаю, что сейчас машины туда не заскочат.

Сьогодні ж люди вже більше питали мера не про двори, а про будинки. Про ремонт покрівель та вхідних груп під’їздів. Вирішити все і по всьому місту одночасно неможливо, каже мер. На все потрібен час.

Геннадій Кернес Харківській міський голова

– У нас восемь тысяч домов в Харькове, пятьдесят процентов из них требуют капитального ремонта кровель. У нас просто люди понимаете "падают", жара какая, а мы работаем. Мы хотим и другие вопросы решить, вашу территорию в порядок привести и другие территории привести. Мы же не только здесь работаем по всему городу.

Тут же, у цьому мікрорайоні, говорить Геннадій Кернес людям, доведуть до ладу і відкриють восені дитячий садочок. Наразі там ремонтні роботи у розпалі.

Валерій Писаренко народний депутат України

– Все проблемные вопросы уже урегулированы, сегодня там уже идёт такая стройка века. Мы планируем, что концу октября она будет закончена. Уже 32 места заняты из 40 возможных, которые будут в этом садике. Поэтому ожидаем в конце октября открытие – торжественное, весёлое, с детским смехом, с игрой, радостью и весельем.

Головне відновити та зберігти. Прохали місцеві мера і потурбуватися про те, що вже відновлено. Бо самотужки, кажуть, вони за цим встежити не зможуть. Зачасту, так звані вандали працюють вночі. Мер заспокоює, слідкувати за цим будуть правоохоронці. Для того власне в мікрорайоні знов відкрито пункт міліції.

Олег Чайка начальник сектору дільничних інспекторів міліції Дзержинського району

– Мы будем пересматривать маршруты патрулирования и внесём обязательно корректировки в эти маршруты. Я думаю, что на этом участке района будет как минимум два патруля, которые будут ежедневно осуществлять патрулирование данного района.

Інспектування району міським головою та народним депутатом тривало понад три години. Під час зустрічі надійшло кілька десятків звернень. Всі вони були заплановані до виконання.

Валерій Писаренко народний депутат України

– Следующим этапом есть вопросы по поводу крыш это напрямую связано с деятельностью кабельных операторов, которые делают решето из крыш, которые потом протекают. Горсовет планирует принять пакет мер по тому чтобы операторы отвечали за своб деятельность. На сегодняшний день я работаю над тем, чтобы на законодательном уровне решить этот вопрос.

Ігор Бескровний, Ігор Луханін, Євген Шинкаренко. «Харьковские Известия»