Остання в цьому році сесія обласної ради

24.12.2012 18:48   -
Автор:

Розподілення дотації з держбюджету на зарплату лікарям, вчителям та іншим працівникам бюджетної сфери. Це питання стало головним на сьогоднішньому засіданні обласної сесії. Але почати розглядати важливу для Харківщини тему вдалося не відразу. До зали завітав нардеп-опозиціонер. Виступ його не містив конкретних пропозицій. Але після завершення регламенту, який визначає час промови, Ігор Швайка не схотів полишати трибуну.

Чернов: "Ви мені будете заважати сесію проводити? Я вам не давав слово!"

Своєю поведінкою Швайка вніс хаос у роботу сесії облради. Так вже звикла працювати опозиція у Верховній раді. Та керівники області не дали зірвати засідання і ухвалення питання, від якого залежать зарплати бюджетників у січні. І Ігор Швайка із ганьбою покинув залу облради.

Михайло Добкін голова Харківської обласної державної адміністрації

-Этот господин народный депутат, который прячется за депутатскую неприкосновенность. Которая если бы у него не была, он бы от туда вылетел, как пробка из бутылки. Как Аваков прячется от суда за депутатскую  неприкосновенность. Но я думаю, что скоро у них такой возможности не будет. И нардепы проголосуют за отмену этого позорного явления, коим является неприкосновенность.

Коли пристрасті вщухли, депутати приступили до роботи. А саме розподілення державної субвенції. На загальну суму понад сто двадцять п*ять мільйонів гривень.

Сергій Овсянніков начальник Головного фінансового управління Харківської облдержадміністрації

-На забезпечення виплат в першу чергу на заробітну плату працівникам бюджетних установ  з метою недопущення винекнення кредиторської заборгованості. Субвенції на надання пільг населенню на оплату комунальних послуг на суму 60 млн грн. Та відповідно зменшується обсяг видатків по районах та містах області під фактично нарахування пільг за субсидію.

Саме на такій позитивній ноті завершилося засідання облради, останнє цього року.

Олена Завгородня Сергій Перець Харьковские Известия