Небезпечне розриття

12.04.2013 18:38   -
Автор:

Анастасія Полякова кореспондент

-Небезпечне розриття. Підрядна організація викопала траншею глибиною понад півметри так й так і полишила. Огородили її аби як – кілька десятків дошок та тоненька стрічка.

І якщо вдень городяни ще можуть обійти небезпечну яму, то вночі – вони її просто не побачать. Жодних попереджувальних табличок та маячків, що світяться в темряві. Все це зазвичай мають встановлювати під час подібних робіт.

Олег Богданов приватний підприємець

-Такие ямы конечно должны освещаться, потому что пожилой человек может упасть, или ребенок опять-таки, ну в час ночи ребенок тут конечно не будет ходить, но освещаться должны конечно ямы.

Євгенія Свірська головний бухгалтер

-Страшно, конечно, детям особенно, не дай бог ребенок упадет, или выпивший будет идти, страшно конечно.

Окрім цього таке розриття псує зовнішній вигляд центру міста. Навколо нього купи будівельних відходів, залишки старого асфальту, а саму траншею несвідомі городяни пристосували під урну – тут за деякий час вже накидали дрібного сміття. А коли все це ліквідують – невідомо.

Роман Нехорошков директор Департаменту житлового господарства

-То, что здесь выполняется это приведет в дальнейшем к тому, что по всей видимости будут провалы на асфальтной части, потому что по правилам благоустройства необходимо восстанавливать весь пешеходный тротуар по всей его площади, по всей ширине в случае выполнения разрытия в таком виде. Значит мы будем составлять протокол о привлечении к административной ответственности этой подрядной организацией и дальше этот вопрос будет решаться на административной комиссии.

Таких розриттів у місті понад півтори тисячі загальною площею в дванадцять тисяч квадратних метрів. Щось після зими лишилося, щось з приходом тепла. Коли підрядники масово стали до прокладання чи ремонту інженерних мереж. Але в межах двомісячника з благоустрою "Зелена весна" більшість подібних ям планують ліквідувати. Городян же просять надсилати свої скарги з фото та адресами до електронної пошти Департаменту житлового господарства. Звернення можуть стосуватися не лише розриттів, а й поламаних лав, урн, дитячих майданчиків, стихійних несанкціонованих смітників. Всі їх візьмуть в роботу. Подібна практика – фотоскарга Харківському міському голові вже проводилася восени минулого року. Тоді впродовж місяця від городян мер отримав понад три тисячі звернень щодо комунальних негараздів. Їх одразу ж інспектували, деякі – ліквідовували. Також мешканці Харкова можуть, як і раніше, звертатися до міської служби п"ятнадцять-шістдесят два. До них з середини березня вже надійшло понад сотню заяв на встановлення і ремонт лав та дитмайданчиків. Всі вони передані до комунальних служб на виконання.

Анастасія Полякова