Державна реєстраційна служба Харкова відкрила нове відділення

12.04.2013 18:41   -
Автор:

Центр міста – площа Рози Люксембург. Тут запрацювало друге відділення державної реєстраційної служби. В ньому, як і належить, створили всі умови для видачі та отримання документів: на стінах висить вся необхідна під час оформлення паперів інформація, а в залі постійно працюють консультанти, які готові відповідати на запитання громадян.

Олег Дробот начальник Державної реєстраційної служби Харківського міського управління юстиції

-Нам удалось достичь более комфортных условий благодаря тому, что мы разделили виды регистраций, которые проводятся на Короленко, 16 и здесь площади Розы Люксембург, 4. На Короленко, 16 по-прежнему идет регистрация всех прав на недвижимое имущество, а также регистрация такого особенного права, производственного права, права собственности и снятие ипотеки.

У відділенні ж на площі Рози Люксембург надається інформація на запити громадян у вигляді витягів з реєстру довідок та виписок. Сюди ж звертаються всі державні органи, а також нотаріуси, які проводять процедуру вступу в спадок, зняття та накладання арештів. Специфіка всіх видів реєстрації, що проводяться у новому відділені полягає в тому, що, згідно з законом, вони здійснюються в день подання документів, а не наступний або через деякий період, як на Короленка, 16.

Олег Дробот начальник Державної реєстраційної служби Харківського міського управління юстиції

-Документы принимаются до обеда, для того, чтобы после обеда они могли быть обработаны нашими специалистами и подготовлены на выдачу. Выдача документов  проводиться в стандартном режиме, целый рабочий день, с 9.00 до 18.00 с понедельника по четверг, а также в пятницу по укороченному графику с 9 до 16.45.

Олександра Суфіянова кореспондент

-Також у реєстраційній службі повідомили, незабаром отримувати консультації з приводу оформлення майнових документів можна буде прямо через Інтернет. Вже з наступного тижня подібні послуги стануть доступні користувачам скайпу. Люди матимуть можливість одержувати відповіді, не виходячі з дому.

З моменту відкриття державної реєстраційної служби Харкова її послугами скористалося більше дванадцяти тисяч людей. Та потреба зростає і з відкриттям ще одного відділення вдасться її задовольнити – і приймати ще більше людей, при цьому не створюючи черг.

Олександра Суфіянова