На контроле в городе- процесс телефонизации

26.06.2012 20:27   -
Автор:

Олександр Волков ,стотисячний абонент "Укртелекому" в Харківській області:

-Недавно подал заявку на установление дома интернета и домашнего телефона. И просто вызвали, оказался миллиончетыреста первым по Украине.

Та головне Олександр з Дзержинського району став стотисячним абонентом "Укртелекому" по Харківській області. Такої кількості користувачів немає в жодної компанії у Харкові, а їх більше двадцяти. Щасливий переможець отримав квитки на полуфінал чемпіонату Євро. Вручив їх Олександру Волкову Народний депутат України Валерій Писаренко.

Валерій Писаренко, Народний депутат України:

-Большая задача, чтобы это был не стотысячный абонент, в скором времени даже не стопятидесятитысячный, а милионный. На самом деле есть еще места, где не только интернета нет, мобильной связи, а иногда даже телефона нет стационарного. Я мечтаю и уверен, что мы реализуем эту мечту в жизнь о создании в Украине технопарков, которые будут основой для создания целого направления и целой отрасли.

Вже зараз для  розвитку в місті телекомунацій, на сесії міськради приймають цілий ряд цільових програм, -розповідають у профільному департаменті. Одна з них- телефонізація приватного сектору.

Сергій Дульфан ,директор Департаменту транспорту і зв'язку:

-Дома высотной застройки у нас практически все телефонизированы, белым пятном в части связи был как раз частный сектор, строительство там дорогостоящих телекоммуникаций было не выгодно, поэтому мы нашли партнера, который нам оказывает услуги по предоставлению терминалов и с дальнейшим подключением абонентов.

Окрім того, у місті до інтернету підключають усі соціальні установи. Їхню роботу комп"ютеризують. Таким чином, фахівці з різних галузей мають можливість проводити через всесвітню мережу конференції та обмінюватись досвідом.

Євгенія Кутнова, Ігор Луханін.Харьковские Известия.