На Холодной горе появится новый сквер

26.06.2012 21:07   -
Автор:

Розбиті доріжки, старий дитячий майданчик та скрізь бур`яни. Більше тридцяти років територія навпроти будинку сто сімдесят сім на Полтавському шляху не бачила ремонту. Сьогодні тут йде комплексне облаштування. Робочі готують фундамент для майбутніх дитячих майданчиків та готуються до вкладання асфальту на пішохідних доріжках.

Андрій Ришко ,виконроб:

-Произведена планировка территорий, разбивка вертикальная, устанавливается поребрик на основания, затем будет запускаться щебень, отсев и производиться асфальтировка.

У новому сквері буде і чимало місць для занять спортом. Для підлітків тут зведуть спеціальний тренажерний майданчик, для більш дорослих -міні футбольне і волейбольне поля. Подбають і про пенсіонерів, для них створять затишну зону відпочинку з альтанками та лавами.

Тетяна Цибульник  ,голова адміністрації Жовтневого району:

-Здесь такой специфический двор, у них все было как-то предусмотрено и вот исходя из этих писем, обращений, мы пытались разместить, чтоб это было удобно и маленьким детям и чтоб удобно было жителям старшего поколения, потому что жители здесь очень активные.

А щоб у сквері можна було сховатися від сонця, тут посадять молоді плодові дерева та туї. Центральну частину місця відпочинку прикрашатиме велика клумба.

Павло Підопригора ,харків'янин:

-Все что не делается, все к лучшему, в последнее время тут площадку сделали, сейчас дорогу делают, ну а тут, если сделают, конечно, будет хорошо и красиво, потому что район большой, а кроме парка Юность и маленького скверика в принципе нет ничего, поэтому, я думаю, это важно и нужно и детям и пенсионерам.

Світлана Погрібняк ,харків'янка:

-Конечно, очень хорошо, детям будет где поиграться, даже самим нам взрослым тоже пройтись, погулять с внуками, а то здесь даже негде было выйти с внуком погулять, это будет очень хорошо.

Маргарита Подорожна ,харків'янка:

-Я думаю, что это очень хорошо для нашего города, и пусть дальше облагораживают город, и я думаю мы станем лучим городом в Украине.

Усі роботи в рекреаційній зоні планують завершити за два з половиною тижні. Та сквер на Полтавському шляху сто сімдесят сім – не єдине місце, яке має з`явитися в Жовтневому району. Протягом року, кажуть в адміністрації, нові дитячі та спортивні майданчики зводитимуть і в інших дворах інших вулиць. Також наведуть порядок в скверах Квітки-Основ`яненка і біля ДК Ілліча.

Олександра Суфіянова, Віктор Ноздрачов, Євген Карпенко, Харьковские Известия.