На Харьковщине накрыли сеть онлайн-порностудий

16.08.2016 16:36   -
Автор:

– С какого времени вы работаете в данном помещении?
– Буквально две недели.
– Каким образом вы сюда попали?
– Меня девочка знакомая привела.

Це відео допиту однієї з дівчат у порно-студії. Злочинний бізнес викрили працівники кіберполіції.

Віталій Паньков т.в.о. начальника відділу Департаменту кіберполіції Національної поліції України

На минулом тижні у ході проведення одночасно шести обшуків було задокументовано та встановлено близько тридцяти осіб – дівчат, які в режимі он-лайн в системі інтернет на спеціалізованих сайтах розповсюджували для клієнтів продукцію порнографічного характеру. А саме за побажанням клієнта роздягалися та імітували статеві акти.

За одну хвилину такої роботи дівчата отримували від трьох до семи доларів. Сорок відсотків залишали собі, решту віддавали керівництву.  Одна "модель" приносила організаторам бізнесу до двох тисяч доларів прибутку на місяць, а загальні доходи були в розмірі двадцяти тисяч доларів.   

Віталій Паньков т.в.о. начальника відділу Департаменту кіберполіції Національної поліції України

Вербовщики спеціально підбирають дівчат, шукають їх у соцмережах, де завуальовано їм пропонують звичайну роботу у відео-чатах з іноземцями, але потім безпосередньо при зустрічі розповідають що і як їм потрібно робити, і якщо дівчина погодилася, то її запрошують до студії.

Під час обшуків правоохоронці вилучили комп"ютерну техніку. Її відправили на експертизу. Дії організованої злочинної групи кваліфікували за статтею «Виготовлення, збут і розповсюдження порнографії». Зловмисникам тепер загрожує до семи років в'язниці.