“Вони з літаків скидують ракети по житловим будинкам”. Ігор Терехов поспілкувався з французькими журналістами

29.04.2024 18:38   -

Життя прифронтового Харкова в умовах повномасштабного вторгнення – про це мер Ігор Терехов розповів журналістам французького видання. Постійні обстріли, обмеження електроенергії через руйнування генеруючих потужностей – все реалії мегаполісу, наголошує його очільник.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Я дуже хочу, щоб всі бачили, весь світ бачив сьогодні ті руйнації, які є насправді. Подивіться, що з Салтівкою і центральна частина міста. Скільки сьогодні хлопців та дівчат загинуло. Цілий цвинтар, де поховані наші герої. Теж, якщо буде бажання подивиться – покажіть це людям.

Тож Харків можна порівнювати з Алеппо, додає мер. Адже ворог нещадно обстрілює цивільну інфраструктуру Харкова. І це відбувається чи не кожен день.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Те, що сьогодні я так кажу – це дійсно, знаєте, виклик, це дійсно серйозний месседж всьому світові для того, щоб не доспустити сьогодні руйнацій і перетворення Харкова на Алеппо. Коли ви подивитесь сьогодні, особливо в останній час, як розвивається події, то ви побачите, що сьогодні російські війська наносять удари по цивільній інфраструктурі. Останні прильоти, керованими ракетами, КАБами так званими – вони з літаків скидують ракети, які потрапляють до житлових будинків. Потім С-300 ракети – останній випадок. Багатоповерховий житловий масив, два влучання поряд із житловий будинком. На щастя поряд. Це житлові будинки. Там немає жодного воєного об’єкту, інфраструктурного об’єкту. Крім цього, це дуже висотні будинки. Якщо б ці дві ракети влучили туди, а не поряд, зовсім поряд. Я не розумію, щоб б було.

І тактика противника – залякати жителів Харкова. Проте, каже Ігор Терехов, люди залишаються у місті: працюють, живуть та не хочуть покидати рідну домівку.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Не виїжджають і не хочуть виїжджати. Тому вони це все хочуть для того, щоб руйнувати, руйнувати, руйнувати. Все це ми розуміємо, тому будемо протидіяти разом цьому.

При цьому, російська ІПСО постійно несе вкиди, що планують черговий наступ на Харків. Проте, наголошує мер, керівництво країни, міста та ЗСУ готові протидіяти планам окупантів.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Ці плани будуються в головах у російського керівництва. Неважливо, що вони хочуть важливо як руйнувати ці плани. Вони хотіли захопити Харків, спочатку війни. Захопити Київ спочатку війни. Все воно хотіло. І сьогодні вони, що роблять: як я казав, вони руйнують, руйнують і руйнують.

Також на питання журналістів стосовно спілкування із жителями Харкова, Ігор Терехов відповів стисло: спілкується кожен день з людьми та знає їхні проблеми. Муніципалітет нададає необхідну підтримку тим, хто її потребує.

ОСТАННІ НОВИНИ