«Ми знаємо, що таке лихо.» З Харкова до Херсонщини вирушає черговий гуманітарний вантаж з водою, обладнанням та харчами

19.06.2023 19:08   -

Вода, харчі, спецобладнання та засоби зв’язку для населення. Харків знову готує до відправки на Херсонщину гуманітарний вантаж, що зібрали харків’яни для херсонців, які досі залишаються у дуже скрутному становищі через підрив рашистами Каховської греблі.

ІВАН БОНДАРЕНКО ВОЛОНТЕР
Ми віримо в свою перемогу. Тому що, як кажуть, Бог з нами і Україна переможе. Знаєте, що хочу сказати, наш народ – він незламний і особисто наші харків’яни, які усі разом посилено збирають допомогу для нашого славного Херсону. І ми своєю командою і силами нашої адміністрації робимо ці добрі справи: приймаємо допомогу, фасуємо та відправляємо. Максимально бистро стараємся це робити.

ОЛЕКСАНДР НОВАК ПЕРШИЙ ЗАСТУПНИК ХАРКІВСЬКОГО МІСЬКОГО ГОЛОВИ
На минулому тижні ми відправили ми відправили 10 машин. Це була вода, це були продукти харчування, це були інші товари для мешканців, які там опинились в цьому становищі тяжкому. Сьогодні ми продовжуємо відправку. Як бачите, зараз йде загрузка перш за все води. Тому, що на ініціативу Ігоря Терехова відгукнулось багато харків’ян і як ви бачите ще вода залишається і ми її продовжуємо відправляти. Враховуючи деякі питання логістики прийому товару Херсонщині ми були змушені на декілька днів зупинити відправлення, тому, що наш вантаж, який був відвантажений на минулому тижні, машини довгий час були на розгрузці. Ми працюємо безпосередньо з херсонською військовою адміністрацією і з’ясовуємо те, що їм необхідно і актуально саме на сьогодні. Тому ми закупили товари в першу чергу це миючі керхери, які їм необхідні для змиття після того, які вода відступила, всього ілу, мулу . Тому вони запросили від нас цю допомогу і ми закупили. Також ми відправляємо телефони для жителів. Тому, що під час затоплення, як нам було сказано, багато жителів залишились без телефонних апаратів, тому ми закупили, також закупили пушки, що необхідні для просушування приміщень, що постраждали під час затоплення. Тому ці питання з’ясовуються. Також зараз йде погрузка трьох машин на відправлення цієї допомоги, яка актуальна на сьогодні.


Пункти, що були розгорнуті на базі міських шкіл, куди харків’яни могли приносити допомогу для херсонців, зараз призупинили свою роботу. Але це не означає, зазначили у муніципалітеті, що гуманітарні вантажі не формуватимуть. Наголосивши, Харків і надалі залишатиметься з Херсонщиною.

ОЛЕКСАНДР НОВАК ПЕРШИЙ ЗАСТУПНИК ХАРКІВСЬКОГО МІСЬКОГО ГОЛОВИ
Ми знаємо, що таке лихо. І були вдячні тим, хто надавав нам допомогу і надає і сьогодні. Тому ще раз хочу подякувати нашим мешканцям за ту ініціативу, яку вони проявили за останню неділю. Організація надання допомоги продовжується, але вона буде продовжуватись в іншому форматі. У нас сьогодні приймають участь крім жителів також і комунальні підприємства. Вони сьогодні збирають і надають ту допомогу, наприклад наш «Харківводоканал», яка необхідна. Як я уже зазначив, – ми з’ясовуємо те, що необхідно для жителів саме на сьогодні, і ми її організуємо збирання допомоги саме за підтримки бізнесу, за підтримки наших комунальних підприємств. Ця робота продовжується. І вона в такому форматі буде здійснюватися стільки, скільки необхідно для підтримки наших мешканців Херсону.

ОСТАННІ НОВИНИ