Міський голова гарантує своє сприяння проекту видобутку газу в Юзівці

25.01.2013 19:24   -
Автор:

Угода між компанією «Shell» і "Укргазвидобування" вперше підписали у дві тисячі шостому році. Потім її заморозили. А в жовтні минулоріч її знову відродили. У ній мова йде про розробку двох родовищ – у Донецькій і Харківській областях. Перші кроки вже зроблені. На Слобожанщині у Первомайському районі пробурили скважину. Вчора був підписаний ще один договір. Між «Shell», Україною та державним піприємством, яке створене на базі двох національних компаній.

Геннадій Кернес Харківський міський голова

-Те намерения и договор, который был подписан в разработке и добычи нетрадиционного газа, я думаю,что это в первую очередь принесет пользу государству Украины с точки зрения тех задач, которые ставит Президент Украины ыВиктор Федорович Янукович о энергонезависимости нашего государства. Я на своем месте буду делать все для того, чтобы данный проект был осуществелен.

На Слобожанщині газ добуватиметься з ущільнених пісковиків. Він відрізняється від сланцевого газу тим, що добувається на більш великій глибині. Розвідувальна свердловина, яку вже пробурили на Харківщині, добуватиме газ з глибини більше п"яти тисяч метрів. Інвестиції тільки від першої розвідувальної свердловини складають двісті мільйонів доларів,- розповів Михайло Добкін.  

Михайло Добкін голова Харківської обласної державної адміністрації

-Договор предполагает, что в течении последующих пятидесяти лет в Украине будет добываться газ. Самое главное, что мы получаем очень мощного партнера который позволяет нам избавиться от энергозависимости, от дорогого зарубежного газа, который сегодня для нас стоит порядка пятисот долларов за тысячу кубических метров. по оценкам специалистов стоимость для Украины газа, который будет добываться компанией «Shell» совместно с украинскими компаниями будет в три- четыри раза дешевле.

Євгенія Кутнова