У Харкові пройшла святкова зустріч ректорів вишів зі студентами

25.01.2013 19:20   -
Автор:

Керівники вищих навчальних закладів, викладачі, студенти, консули Росії і Польщі, а також представники міської та обласної адміністрацій. Всі вони зібралися, щоб разом відзначити спільне, як для студентів, так і для педагогів свято. Урочисту зустріч розпочали під звуки симфонічного оркестру "Слобожанський".

Потім для всіх присутніх у залі влаштували вікторину під назвою "Класика в нашому житті". Під час неї студенти засипали питаннями викладачів.

-Должен ли студент ходить в классическом костюме? Потому что мы музыканты носим инструменты, мы рады быть красивыми, но иногда приходим в чем-то более простом.

Та викладачі не розгубилися і відповіді знаходили на всі питання.

Тетяна Вєркіна ректор Харківського національного університету мистецтв ім. І.П.Котляревського

-Мне кажется, что музыкант, артист, художник он должен и выглядеть соответствующим образом. Мы можем в домашней обстановке позволить себя свободну форму, ну если мы заходим в университет, то мы должны соответствовать.

Привітати студентів з професійним днем зібрались і гості міста.

Сергій Семенов генеральний консул РФ в Харкові

-Хочу пожелать студентам действительно легких сессий. Я желаю вам, чтоб профессию, которую вы избрали, вы пронесли по всей жизни, не метались по жизни, а вот именно пронесли то, что вы выбрали, чтоб это был выбор не только удачный, но и счастливый.

Тетянин день припадає якраз на середину навчального процесу, тому головне через усі свята не забути про підготовку до іспитів. Оскільки найважливіше у студентські часи, це все ж таки отримані знання, кажуть освітяни.

Роман Шаповал начальник управління освіти і науки Харківської облдержадміністрації

-Легких экзаменов, безпроблемного будущего в зачетах, ну и конечно, самый главный экзамен, который вы будете сдавать дальше, после окончания вуза. Это экзамен в жизнь. И я уверен в том, что вы реализуете задуманное, благодаря той высшей школе, которую вы проходите в Первой столице, и все у вас получится.

Олександра Суфіянова