Ліфти в будинку по Московському проспекту, 248г запустять до 10 січня

27.12.2012 22:22   -
Автор:

Вибух на Московському проспекті повністю зруйнував ліфтову шахту будинку. Це стало найбільшою складністю з відновлення роботи підйомників,- розповідають у "Харківміськліфті". Наразі будівельники вже відремонтували шахту. Конструктори тим часом розробляють усі необхідні деталі для закріплення ліфтів.

Анатолій Кандауров директор КП "Харківміськліфт"

-Практически лифты у нас уже востановлены на сегоднешний день. Мы делаем наладку, лаборатория проверяет. И вот эти детали, конструкторы вчера замеряли, это обрамление кабин, чтобы посторонние предметы не попали туда, сегодня конструкторы разрабатывают поэтажно и будут в течении двух дней изготовлены детали на заводе.

Цими вихідними спеціалісти прокладуть проводку в шахтах. До десятого січня ліфти запрацюють,- запевняє Анатолій Кандуаров. Виконувати такі складні роботи за короткий термін доводиться не вперше. "Харківміськліфт" займався встановленням нових підйомників й у будинку по вулиці Слинька. Там теж розірвало шахти від вибуху. Та комунальне підприємство працює не лише над ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій. Йде тут і планомірна робота. За останній час у міськліфті запровадили нові технології у своєму господарстві. У Дзержинському районі запустили пілотний проект- встановили у ста кабінах та під"їздах камери відеоспостереження.

Анатолій Кандауров директор КП "Харківміськліфт"

-При этом можно всегда преступника, вора найти. И мы видим как человек зашел в лифт, как он нажимает пост приказа, как они едут и работает диспетчеризация. Ни в одном городе такого нет.

Завдяки цій технології можна перешкоджати вандалам. За допомогою гучного зв"язку. За цією технологією вже вдалося затримати злодія. Він стиг вкрасти ліфтового приладдя на півмільйона гривень. Подібним ноухау зацікавились і німці. Найближчим часом вони планують приїхати до Харкова та обговорити напрямки співпраці. Та й взагалі роботу усього підприємства вже давно запозичують інші міста. Це і Київ, і Полтава, і Суми. У Харкові тим часом йде постійна робота з заміни старого обладнання на нове. Наступного року на заміну ліфтів у міському бюджеті передбачили сім мільйонів гривень. У будинках міста залишилось замінити трохи більша ста старих підйомників.  

Євгенія Кутнова, Євген Карпенко.Харьковские Известия