У Харкові відзначили День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (відео)

08.05.2024 17:56   -

8 травня Україна вперше відзначила День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, як єдине державне свято замість двох різних знакових дат. У Харкові зранку на Меморіалі Слави зібралось разом керівництво міста, області, правоохоронних органів та ДСНС аби вшанували пам’ять всіх хто загинув у Другій світовій та вже у сучасній війні. Всіх хто віддав своє життя за рідну землю.

ВОЛОДИМИР ТИМОШКО НАЧАЛЬНИК ГУНП У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
Це важливо пам’ятати з огляду на те, що відбувається зараз. Нажаль, мабуть останні роки стали забувати, що було з 1939 по  1945-ий. Нажаль, стали відноситись до цього як до якоїсь події, яка скажімо так – не більше ніж сторінка в історії. Це не сторінка в історії – це долі людей, наших людей, це долі наших дідів, прадідів, які воювали. В жодній сім’ї, мабуть, в Україні не було втрат. Зараз ми переживаємо теж саме. Зараз важко знайти родину в державі тим чи іншим способом не постраждала від нового нацизму. Прозівали момент, коли нацизм прийшов знову ж таки на планету Земля. Що зробила росія? Вона взяла у якості трофею собі нацизм, поставила його на озброєння і стала використовувати проти нас. Це ті ж нацисти з тими ж лозунгами, абсолютно ж з тими діями. Вони пропагують, що немає українців. Гітлер бомбив міста, мирних мешканців спалював, теж саме робить путін. В чому різниця між нацистами 1935-1945 років і нацистами, які зараз прийшли на нашу землю?! Різниці будь-якої немає!

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Для нас це дуже важливо в сьогоденні. Бо сьогодні у нас іде війна і наші хлопці та дівчата, захисники та захисниці, боронять нашу землю, захищають нашу Україну. І як в ті часи їх діди теж захищали Україну, захищали весь світ від нацизму – сьогодні ми відстоюємо інтереси демократії і нашої нації, нашої свободи. Тому сьогодні ми пам’ятаємо о тих людях, які загинули захищаючи наше життя і сьогодні ми теж віддаємо шану пам’яті тим нашим захисникам, які, нажаль, загинули захищаючи нас. Захищаючи право нашої нації на свободу. 

ОСТАННІ НОВИНИ