КП “Харківводоканал” проводить роботи на мережах міста

18.08.2020 13:26   -
Автор:
У Харкові його комунальні служби продовжують планові та аварійні роботи по всіх напрямах. Чи то це ремонт житлового фонду, асфальтування доріг або заміна комунікацій. Так КП "Харківводоканал" займається реконструкцією магістрального трубопроводу діаметром в 400 міліметрів на аварійній ділянці в районі будинку номер 140 по вулиці Академіка Павлова. Тут в найкоротші терміни, запевняють комунальники, буде оновлено 100 метрів труби, що з часом прийшла в непридатність. Щорічно, констатують в КП "Харківводоканал", на даній ділянці відбувалося більше 20 пошкоджень на рік. Тому і було ухвалено рішення про його капітальну заміну. 
 
Микола Завада заступник директора з виробництва комплексу "Харківводопостачання" КП "Харківводоканал"
 
Данный трубопровод он уже прослужил более 40 лет, если точнее 41 год. Выполнен он из стальной трубы, которая отработала 2 срока уже поэтому такое количество повреждений. Значит, обслуживает он два прилегающих микрорайона. Обеспечивает порядка 10 000 населения водой.  Трубопровод выведен из эксплуатации на период его замены. После укладки нового трубопровода и подключению к существующим сетям будет восстановлена его работоспособность. На данный момент водоснабжение осуществляется через альтернативные линии, обводные линии, и все абоненты у нас с водой. 
 
Завершити роботи на даному об'єкті, додає Микола Завада, комунальники планують до кінця серпня – початку вересня. Замінюють пошкоджені мережі, свідчать в КП "Харківводоканал", по всіх 9 районах Харкова. Найбільш проблемні у цьому списку Московський та Шевченківській, особливо мікрорайон Олексіївка, там поривів найбільше. Проте і там все буду добре після проведення робіт, уточнюють комунальники. Про це свідчать обсяги робіт.
 
Микола Завада заступник директора з виробництва комплексу "Харківводопостачання" КП "Харківводоканал"
 
Работы ведутся во всех районах города и запланировано на этот год 24 погонных километра изношенных трубопроводов, которые подлежат замене. На сегодня уже выполнена замена 14 километров. Сейчас идёт самый активный этап работ по выполнению замены потому что климатические условия были, материалы и комплектация и так далее. Поэтому мы уверены, что эти планы будут выполнены.