МОН планує проведення позапланових перевірок навчальних закладів

18.08.2020 13:31   -
Автор:
Підставою для проведення позапланової перевірки є звернення фізичної особи про порушення у закладі освіти чи рішення Державної служби. Для проведення перевірки можуть залучатися працівники місцевих органів управління у сфері освіти, керівники, педагогічні працівники закладів освіти, а також за потреби інші фахівці.Термін проведення перевірки може бути не більше, ніж 10 робочих днів, а в закладах освіти, де чисельність працівників за рік не перевищувала 50 осіб, – 5 робочих днів. 
 
Міністерство освіти і науки України
 
Що саме перевірятимуть у школах:
•чи є безперешкодний доступ до території, навчальних та інших приміщень закладу освіти;
•перевірятимуть всі необхідні документи, їхні копії, завірені в установленому порядку, матеріали, відомості, письмові пояснення та інформацію з питань, які виникають під час проведення перевірки;
•у разі необхідності можуть спілкуватися з учасниками освітнього процесу.
 
Директор Харківського ліцею говорить, що заклади міста до раптових перевірок готові, бо колективи дотримується рекомендацій МОЗ
 
Світлана Кириченко директор Харківського ліцею но№ 89
 
Так, ми готові, і готові завжди. Завдяки підтримці міста, підтримки батьків, завдяки дуже злагодженій роботі нашого колективу. Ми внесли зміни до розкладу занять, початку, ми облаштовуємо зони навчання на подвір’ї закладу.
 
Також школа має в наявності безконтактні дезінфікуючі засоби, килимки просичені  дезінфікуючими  розчинами, учні і батьки проінформовані про карантинні правила відвідування школи. У пропозиціях Міністерства освіти зазаначається, якщо перевірка виявить певні помилки у роботі закладу освіти, то керівнику запропонують виправити порушення упродовж 10 робочих днів.