Конкурс мини-проектов “Вместе в будущее”

15.10.2012 21:51   -
Автор:

Питання мешканців Краснограду до голови Харківської облради різні і з приводу газифікації та працевлаштування, і медичного лікування та соціальної реабілітації. Людмила Мірющенко разом із сусідом також прийшла по допомогу. Розказує, десять будинків по вулиці, де вона проживає, під загрозою руйнування, там відбувається зсув грунту, який вже досяг критичної межі.    

Людмила Мірющенко мешканка м.Краснограду

-Земля просіла, криша просіла, в аварійному стані, вже неможливо там жити.

Всі звернення громадян, запевнив голова облради, не залишаться без уваги, а питання щодо аварійних будівель, вважає, потребує прийняття невідкладних заходів.   

Сергій Чернов голова Харківської обласної ради

-Я буду инициировать рассмотрение этого вопроса на комиссии областной, которая занимается чрезвычайными ситуациями и вместе с руководством района и города в перспективе находить решение этой проблемы.

Пообіцяв Сергій Чернов звернутися до депутатів облради і з ініціативою продовжити программу міні-проектів "Разом в майбутнє" і закласти на її реалізацію в бюджеті наступного року майже вдвічі більше коштів – близько двох мільйонів гривень. Адже, проект, запевняє, повністю себе виправдав. З трьохсотп'ятдесяти учасників, а це різні соціальні заклади області, переможцями визнано. Всі вони отримали фінансування на покращення свого устаткування. Так у Чернещинському навчально-виховному комплексі, що у Зачепилівському районі, були замінені старі віконні рами на нові металопластикові. А в Лукашівському НВК, що на Красноградщині, придбали меблі  для навчання, спальне приладдя, спортивний комплекс та іграшки.     

Іван Мартем'янов 6 років

-Ми бігаємо, граємося.  У нас появилися нові іграшки, машинки всілякі, самолёти, конструктор.

Голова облради впевнений, територіальні громади мають проявляти ініціативу щодо вирішення приоритетних проблемних питань, а допомагати їм в цьому повинні місцева влада і соціально-відповідальні підприємці.    

Сергій Чернов голова Харківської обласної ради

-Если мы объединим организационный, кадровый и финансовый рессурс, то сможем в следующем году реализовать проектов на 4-5 млн. грн.. Поверьте это немалые деньги, многие объекты социальной сферы смогут видоизмениться.

Продовжується в області і програма ініційована Президентом України з комп'ютерізації шкіл. Так у Зачепилівському ліцеї було відкрито черговий комп'ютерний клас. Тепер і учні початкової школи зможуть опановувати Інтернет, адже з наступного навчального року з другого класу вони вже вивчатимуть інформатику.  

Анжела Сушко, Євген Карпенко, Харьковские Известия.