Харківський бізнес отримав пільги на землю. Подробиці

04.03.2024 18:00   -

Бізнесу, що працює у місті незважаючи на повномасштабне вторгнення, Харків надав пільги на землю. Відповідне рішення ухвалили на сесії міської ради. Пільги на землю для підприємців Харкова будуть тимчасовими до завершення воєнного стану.

СЕРГІЙ КУЗЬМІН ЗАСТУПНИК ХАРКІВСЬКОГО МІСЬКОГО ГОЛОВИ З ПИТАНЬ ЦИФРОВОЇ ТРАНСФОРМАЦІЇ
Бзнес отримав зараз знижку від 30 до 50% по певним категоріям. Ці категорії не охоплюють всі категорії бізнесу. У нас в грудні створена Ігорем Олександровичем спеціальна робоча група з питань розгляду якраз таки земельних питань. І там ми разом із депутатами, із бізнесом визначаємо пріоритетні напрямки надання пільг. Намагаємось пропрацьовувати категорії, які в першу чергу потребують надання цих пільг. Пропрацьовуємо, як зробити так, щоб і допомогти бізнесу з одного боку, а з іншого боку, щоб не отримати дуже великий відсоток падіння надходження до бюджету саме по нашому напрямку діяльності. Тобто, ми намагаємось знайти ту золоту середину, котра буде і допомогою бізнесу і не зробить велику дуже дирку в міському бюджеті. 

На пільги, кажуть в муніципалітеті, можуть розраховувати підприємства найбільш постраждалих через обстріли земельних ділянок. Зокрема мова про ті, на яких розташовані об’єкти промисловості, адміністративні, офісні, складські будівлі та готелі. А також ділянки землі , що надані в користування для будівництва та реконструкції об’єктів.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

СЕРГІЙ КУЗЬМІН ЗАСТУПНИК ХАРКІВСЬКОГО МІСЬКОГО ГОЛОВИ З ПИТАНЬ ЦИФРОВОЇ ТРАНСФОРМАЦІЇ
Це тільки перший кроки. Відповідно якщо бізнес буде надавати нам інформацію і зворотній зв’язок, як ця пільга діє, як ця пільга допомогла, – звичайно це буде також підставою, підґрунтям для того, щоб припрацьовувати це питання далі по інших категоріях бізнесу і по інших категоріях використання земельних ділянок. Будемо намагатися охопити всіх і всім допомогти.

Такого роду рішення, кажуть у міськраді, ухвалили для того, аби бізнес та харків’яни хотіли залишатися в місті. У міськраді не виключають, що перелік отримувачів такого роду пільг буде розширений.

ОСТАННІ НОВИНИ