Как жители села Пильная колодцы ремонтировали

25.10.2017 14:22   -
Автор:
Прикраса повітряними кульками тільки додає особливої святковості дню відкриття у селах Пільнянської територіальної громади реконструйованих колодязів. Таких, новеньких та охайних, тут з"явилось одразу п"ять. 
 
Микола Калюжний мешканець с.Українське (Вовчанський район)
 
Це добре. Користуються жителі громади цими колодязями. Це як би окраса сел наших Українського і Пільна. Це потрібне діло і як стимул для краси громади.
 
Задум облаштувати громадські криниці був давно. Втім мешканці не просто сиділи і мріяли, а почали діяти. Склали проект, відправили на обласний конкурс міні-проектів "Разом в майбутнє", що допомагає за умови співфінансування вирішувати нагальні проблеми громади, і виграли. А заручившись ще й підмогою спонсорів та народного депутата України Дмитра Шенцева, який опікує Вовчанський район, приступили до роботи. 
 
Ольга Комих Пільнянський сільський голова (Вовчанський район)
 
У нас презентація проекту Пільнянської сільради "Ой не ходи Грицю до неохайної криниці"., що включає капітальний ремонт колодязів. Завдяки нашій ініціативній групі. Ми продумали все, визначили фінансування і звернулись до Дмитра Олексійовича Шенцева, нашого народного депутата, якого ми дуже добре знаємо, вся наша громада, і дуже цінуємо.  
 
Як зазначив в свою чергу нардеп, для нього така робота не нова. Вже кілька років поспіль в його окрузі діє програма з реконструкції і очистки колодязів. За час її дії вже оновлено сотні криниць.  
 
Дмитро Шенцев народний депутат України 
 
Углубляли, чистили, дезинфицировали воду, там, где конечно само строение не годилось, проводили ремонт. И я вот рад, что то движение сподвигло общественность и возникло желание у громады Пильной выступить с проектом, взять участие в проекте "Разом в майбутнє" по оборудованию строений колодцев. Дело делается. И конечно спасибо областному совету, который утвердил этот проект. И мы идём вместе вперёд. 
 
Результат – наочний. Мешканці тільки впевнились, що ось так, всі разом, можуть все. І вже складають нові проекти. А команда народного депутата – плани роботи на наступний рік.