«Як єдина сім’я». Харків’яни несуть допомогу для постраждалих через атаку “шахедів” (відео)

10.02.2024 21:30   -

21-ша гімназія Немишлянсього району. Саме тут на базі навчального закладу у суботу запрацював хаб прийому допомоги для жителів району, які через російську атаку залишились фактично без нічого. До доброї справи  долучились тисячі небайдужих харків’ян. Після обіду тут з бажаючих допомогти – живі колони.

СВІТЛАНА ЛОГАЧОВА НАЧАЛЬНИК УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ АДМІНІСТРАЦІЇ НЕМИШЛЯНСЬКОГО РАЙОНУ
З самого ранку почав працювати наш хаб по прийому допомоги тим, які постраждали в наслідок вчорашньої трагедії. На жаль. Я дякую харків’янам і мешканцям нашого міста і тим, які вже надали допомогу і надають і речі, і засоби гігієни і продукти харчування тривалого зберігання. Речі, які потрібні для особистої гігієни. Все. Взуття різних розмірів. А так допомога від кожного це наша біль.

ВАЛЕНТИНА ХАРКІВ’ЯНКА
Ми поруч живем, неподалік 24-поверхівки. І у нас все видно зверху. І ми тут же забралися з дітьми всі. І мене вражає ця єдність харків’ян. Дуже. Ми привезли дуже багато речей, постільної білизни. І сусіди нас всі попередавали, бо в нас машина. Біда. Біда і все. Піду ще, бо в мене ще речей багато і продуктів.

РОДІОН ХАРКІВ’ЯНИН
Всі ми люди і треба допомагати іншим. Зараз така ситуація в країні, тому треба допомагати.

ЛАРИСА ХАРКІВ’ЯНКА
Не буду плакать. Дуже переживаєм. Таке горе у людей, не можу висловити свої емоції. Не дай Бог комусь в такій ситуації опинитись, як опинились ці люди. Тому все, що було привезли, будем помогати. Вистоїм. Україна переможе.

АНАСТАСІЯ ХАРКІВ’ЯНКА
Що значить чому? Тому, що хочеться хоч якось допомогти. Тому, що спостерігали за всім цим з вікна і хочеться хоч щось зробити, що в наших силах.

СВІТЛАНА ХАРКІВ’ЯНКА
Якщо подивитися на те скільки харківян відгукнулося. Дуже хочеться допомогти людям. Ми все це бачили зі свого вікна і це просто жах, коли ти розумієш, що люди втратили звісно абсолютно все. І хочеться хоч якось долучитися, допомогти. Можливо хоч якось внести свій вклад до відбулови сімей та їх статку, їх можливого проживання далі у місті.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Я, перш за все, вдячний нашим харків’янам, нашим людям, які з самого ранку приходять сюди в цей ХАБ. Це 21-ша школа Немишлянського району і приносять речі, приносять продукти харчування. Вони відгукнулись на наше прохання допомогти тим людям, які, на жаль, залишились без жодної речі. І хочу перш за все подякувати, бо йдуть діти, йдуть дорослі люди, молодь, люди похилого віку і всі приходять і приносять речі, приносять продукти харчування. І знаєте, це не тільки з Немишлянського району. А зі всього міста. Дійсно ми єдина родина –  і в горі ми теж єдина родина.

Наразі, кажуть у муніципалітеті, тим, кому необхідне житло, місто готове його надати. Більше того, зараз з міжнародними партнерами працюють над тим, аби змонтувати людям тимчасове житло. Поки ж харків’яни і цього разу продемонстрували свою людяність і об’єднались довкола єдиної доброї справи.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

СВІТЛАНА ЛОГАЧОВА НАЧАЛЬНИК УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ АДМІНІСТРАЦІЇ НЕМИШЛЯНСЬКОГО РАЙОНУ
Пункт наш буде працювати  цілодобово. Скільки потрібно, стільки буде працювати. Ми будемо з працівниками, може зараз стартуємо. Сортуємо всі речі, так, щоб ці речі знайшли своїх адресатів. Ті, які потребують допомоги. Ви розумієте, ці люди втратили все, тому сказать, що найбільш їм актуально  я зараз не можу визначити.  Харків’яни завжди були як єдина сім’я і тому, якщо хтось в біді, вони завжди приходять на допомогу. Тому тримаємось, завжди будемо разом. Нас не перемогти.

ОСТАННІ НОВИНИ