Сім’я із трьома дітьми згоріла живцем. Наслідки трагічної ночі в Харкові (відео)

10.02.2024 19:04   -

Спальний квартал приватного сектору Немишлянського району, що в п’ятницю ввечері був атакований російськими шахедами. Палають відразу майже 15 житлових будинках. Люди у деяких домівках заблоковані. На ранок палаючі будинки перетворилися на суцільне згарище.

КАРИНА ЖИТЕЛЬКА НЕМИШЛЯНСЬКОГО РАЙОНУ
Ми, дякувати Богу, цілими залишилися. Будинок цілий, а сусідня наша вулиця все повністю. Хто загинув, хто вбігти встиг. Друг у нас у лікарні лежить із опіками. Ну а знайома ось сім’я – чоловік, дружина і троє дітей серед них 6-місячна дитина, у них була найменша, всі повністю загинули. Нам пощастило, ми трохи лівіше. Ми його чули вчора, був страшний гомін на кухні. Почали бігти до коридору, жахливий спалах вікнами, а потім вибух і пожежа. Буквально за кілька секунд знову сильний гул, знову вибух. Я дивлюся на кухні у вікно, а в нас повністю горять ось ці всі будинки.

АНАСТАСІЯ ЖИТЕЛЬКА НЕМИШЛЯНСЬКОГО РАЙОНУ
– Родичі тут. Я дивлюся туди, де родичі, туди прилетіло.
– Родичі живі?
– Не знаю, не можемо зв’язатися, тому приїхала подивитись чи там чи ні. Бачу, що там.

ЄВГЕН ВАСИЛЕНКО РЕЧНИК ГУ ДСНС УКРАЇНИ В ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
Сталася масова пожежа, горіло відразу щонайменше 14 житлових будинків, які повністю були охоплені полум’ям. Загальна площа пожежі склала близько 3700 кв.м. Це по житловому сектору. Окрім того палала складська будівля на пл. 400 кв. м. А також безпосередньо сам об’єкт цивільної інфраструктури. До ліквідації наслідків влучань були залучені підрозділи ДСНС , які прибувши до місця події, врятували 4 мешканців житлових будинків і спільно з правоохоронцями евакуювали 50 мешканців, які знаходились в будинках і не мали змоги самостійно їх покинути.

Два будинки стали пасткою для господарів. Люди згоріли живцем.

СЕРГІЙ БОЛВІНОВ НАЧАЛЬНИК СУ ГУНП В ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
Росіяни в черговий раз вчинили воєнний злочин і живцем спалили семеро цивільних харків’ян. За моєю спиною вулиця Котельня, на якій згоріло по цій вулиці 15 домівок. В одній домівці знаходилась сім’я – 5 людей. Двоє молодих батьків та 3 їхніх дітей. Вони всі загинули – згоріли живцем. В іншій будівлі знаходився чоловік. Він був неходячий. За ним піклувалася його дружина . Вони також загинули. Згоріли живцем.

На місті трагедії продовжують працювати слідчі та криміналісти . Розгорнута ДНК – лабораторія. Тіла загиблих вигоріли так, що слідчим доводиться проводити ДНК-експертизу.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

За даними слідчих, ворог цілеспрямовано атакував цивільну нафтобазу мережі однієї з україських АЗС. Тому і рідке полум’я так швидко охопило всю вулицю.  

ВІКТОРІЯ
Не спала, доки не закінчиться тривога, думаю, зараз вийду на кухню, гляну у вікно. Побачила, просто таке заграва спалах, а потім був уже тільки вибух. Вогонь був вищий за всі поверхи, який можна було тільки бачити. Заграва стояла страшна.

СЕРГІЙ БОЛВІНОВ НАЧАЛЬНИК СУ ГУНП В ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
Попередньо 3 БпЛА типу Шахед влучили в нафтобазу, яка знаходиться неподалік цієї вулиці. Через витік палива, за наявною інформацією, в цій нафтобазі зберігалися близько 3800 тон пального. Фактично вся вулиця перетворилася на пекельну розплавлену масу. Тому, що паливо змішалося зі снігом і почало горіти. Через це сталося займання будинків, які знаходились вздовж цієї вулиці. Через низину вулиця Котельня прийняла фактично всю цю палаючу суміш і люди, які знаходились в цих будинках, фактично опинились заручниками. Вони не змогли вибратись.

За попередніми даними загинуло 7 харків’ян. Ще четверо отримали поранення. Остаточна цифра потерпілих буде оприлюднена пізніше. Рятувальники продовжують гасити пожежу на нафтобазі, що стала мішенню рашистів.

Тим часом на місці працюють всі міські служби. Небайдужі харків’яни почали привозити допомогу.

ТЕТЯНА ХАРКІВ’ЯНКА
Я сьогодні зранку прочитала про те, що тут трапилось лихо. Хочу допомогти, ми з дитиною зібрали теплі речі і я можу надати квартиру, якщо в кого є необхідність переночувати. Нам просто хочеться допомогти.

ВІТАЛІЙ МІРОШНИК ДИРЕКТОР ДЕПАРТАМЕНТУ ЖКГ ХМР
Частина вулиці згоріла вщент. На сьогодні ми проводимо роботи з обстеження, організовуємо роботу з комісійного огляду і складання відповідних актів щодо пошкодження і руйнації привтного майна. Наразі працюють декілька служб , окрім дснс, поліції працюють наші комунальні підприємства це і водоканал, ХТМ, Харківміськсвітло, газова служба , благоустрій і ХРБП і будівельне наше підприємство комунальне. Кожному підприємству надані свої доручення. Відпрацьовуємо, обстежуємо пошкодження мереж. Кожен по своєму напрямку. Відпрацьовуємо по домовим комітетам і по людям що, кому і що необхідно . Організовуємо роботу, щодо максимально швидкої допомоги населенню.

Всім потерпілим, кому це необхідно, місто готове надати тимчасове житло, повідомили у муніципалітеті.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Зараз наші комунальні служби працюють. Крім того хочу сказати, що ми домовились з міжнародними фондами щодо встановлення таких мобільних будинків, які вони нададуть нам, щоб люди змогли приїхати і жити в мобільних будинках таких. Так, звісно, це тимчасові будинки, але там є все необхідне для життя.

ОСТАННІ НОВИНИ