Харьков посетил Президент

03.03.2017 17:38   -
Автор:
Харківський тракторний завод. Три тисячі співробітників, представники трьохсот професій. Завод із багаторічною історією. Не так давно легендарний ХТЗ занепадав – лише заборгованостей по заробітним платам в ньому було на сімдесят чотири мільйони. Зараз кризу хоч і не подолано остаточно, але прогрес, кажуть робітники, помітний. Людям платять, трактори випускаються.
 
Григір Єритян начальник цеху ХТЗ 
 
Есть и потужные уже трактора, и трехсотсильные. В принципе, такой трактор, как у нас, по крайней мере на территории СНГ не выпускается. Ни в России, ни в Белоруссии, нигде. Пытаются в Белоруссии, но пока им не удается такого качества сделать. 
 
Саме Харківський тракторний завод став першим місцем, яке відвідав Президент Петро Порошенко під час свого візиту. Гарант відзначив позитивні зрушення та пообіцяв: уряд робитиме все для підтримки вітчизняного виробника. 
 
Петро Порошенко Президент України 
 
За моїм дорученням було прийнято рішення урядом щодо запровадження нової бюджетної програми компенсації вартості селянам, які купують українські трактори. Майже шістост мільйонів гривень спрямовано на цю програму. І вже не п'ятнадцять, а двадцять відсотків вартості тракторів компенсується з державного бюджету. Для того, щоб реалізувати головне: купуйте українське!
 
За умови підтримки державної, інвесторської, підтримки місцевої влади, запевнив Петро Порошенко, продукція вітчизняного виробника в недалекому майбутньому зможе конкурувати і з європейськими тракторами. Те саме сказав Президент і про освіту – перспективи є, умови для розвитку будуть. Під час свого візиту Петро Порошенко взяв участь у відкритті нового бібліотечного корпусу юридичного Університету Ярослава Мудрого. Поспілкувався зі студентами, преможцями всеукраїнських конкурсів та олімпіад. 
 
Петро Порошенко Президент України 
 
Харківщина цього року продемонструвала фантастичні досягнення. Завжди вважалось, що центром науки держави є її столиця. І було цілком природньо, коли кияни перемагали одеситів, львів'ян. І вам вдалося зламати цю тенденцію. Вам вдалося проголосити, підтвердити високе звання Харкова як міста науки. 
 
Під час зустрічі зі студентам Президент відповів і на запитання. Стосувались вони здебільшого перспектив розвитку науки в Україні. В цьому питання Гарант пообіцяв всебічну підтримку та особливу увагу з боку уряду.