COVID-19: в Україні рекордна кількість видужалих і жодного випадку захворювання в п’яти областях

13.05.2020 14:36   -
Автор:
За добу в п'ятьох областях України не зафіксували жодного випадку захворюванності на коронавірус. Про це свідчать дані системи моніторингу поширення Ковід-19. Загалом за двадцять чотири години в Україні виявили чотириста дві людини, які захворіли. 
 
Система моніторингу поширення епідемії коронавірусу
 
Жодного випадку не виявили в Запорізькій, Миколаївській, Сумській, Чернігівській і Луганській областях. Ці області є одними з найменш постраждалих від епідемії COVID-19 в Україні – 331, 225, 157, 79 і 42 хворих пацієнти відповідно. 
 
А ще за добу зафіксували рекордну кількість людей, які одужали – це триста сорок три особи. Для прикладу, за минулу добу цей показник складав 85. Але поки що в Україні не було жодного дня, коли кількість захворілих була менша, аніж тих, хто одужав.  Проте в інших країнах, зокрема Новій Зеландії, за добу не виявили жодного випадку захворюваності на коронавірус. Така ситуація там тримається вже другий день поспіль. І ще з 14 травня там пом'якшуватимуть карантинні обмеження: відкриють магазини, кафе та багато підприємств. Однак за умови дотримання дистанції та з обмеженою кількістю людей в одному місці. Приблизно так само справи йдуть й в Таїланді. Там за добу також не зафіксували жодного випадку захворюваності на коронавірус.