Дитячі садочки Харкова можуть відчинити через декілька тижнів

13.05.2020 14:39   -
Автор:
Вже прошло два місяці з того моменту як харківські заклади освіти пустують через запроваджений карантин у зв'язку із коронавірусом. Школярі перейшли на дистанційне навчання. Щодо дат, коли учні повернуться за парти, в Уряду поки не озвучують. Щоправда, у дошкільнят з'явився шанс незабаром повернутися до дитячих садочків. Згідно інформації від МОЗу, відкриття дошкільних навчальних закладів може статись вже після 22 травня. 
 
Максим Степанов міністр охорони здоров'я 
 
В нас є чіткий алгоритм щодо зняття наших обмежень. Тобто є показники, це різні показники, які будуть впливати на пом'якшення карантину. Також в нас, згідно з цими показниками, є прогнозовані дати, коли ми вважаємо, можемо цього досягнути. Контрольні дати, які ми розробили для себе. Наприклад, 22 травня, потім 1 червня, 11-те і так далі. Буквально цього тижня ми будемо презентувати це все. Ми будемо звертатися до уряду для затвердження цього відповідною постановою.
 
Урядовці наголошують, що наплолягатимуть все ж таки на запровадженні адаптивного карантину. Оскільки ситуація із захворюваністю на коронавірус у регіонах дуже різниться. Саме це буде головним критерієм при послабленні карантинних заходів.