«Човник на добу». Для харків’ян з’явилася нова послуга від КП «КВПВ» (відео)

19.10.2022 19:19   -

Вони не припиняють працювати з перших днів війни, вивозячи сміття зі всіх районів Харкова. Робота комунальників у мегаполісі не припиняється ні на день. Все для того, щоб місто навіть під час війни було охайним.

СЕРГІЙ ПЛОТНІКОВ ВОДІЙ СПЕЦАВТОМОБІЛЯ З ВИВОЗУ СМІТТЯ КП «КВПВ»
Работаем по всему городу, по разнарядке маршруты расписываются диспетчером. Каждый день абсолютно разная работа, разные районы. Работа не легкая, но интересная. Где-то бываешь первый раз.

Більше того, профільне комунальне підприємство розширило перелік своїх послуг для харків’ян. Мова про тих, житло яких постраждало від російської агресії.

ЄВГЕНІЙ ГУРЄВ В.О. НАЧАЛЬНИКА АВТОКОЛОНИ КП «КВПВ»
Услуга у нас новая на предприятию – сейчас есть лодка на сутки. То есть мы устанавливаем бункер на сутки людям, которые пострадали после обстрела. Созваниваемся с заявителем, договариваемся на которое время установить бункер. Ребята приезжают – устанавливают. То есть за сутки они его наполняют. И на следующий день, по звонку, приезжаем и забираем. Эта услуга абсолютно бесплатная для всех жителей города Харькова и многоэтажных домов, и для частных домов в том числе.

Та окрім такої послуги харків’яни можуть складати сміття у окремі човники. Вони не на добу і стоять неподалік стаціонарних контейнерів для сміття. Ця практика запроваджена у Харкові вже дуже багато років.

ЄВГЕНІЙ ГУРЄВ В.О. НАЧАЛЬНИКА АВТОКОЛОНИ КП «КВПВ»
Мы вывозим эти бункера по всему городу. Они у нас есть 10-ти кубовые, 8-ми кубовые. Они предназначены для крупногабаритного мусора. Не строительного, а крупного габаритного: окна, двери, рамы. Люди там мебель выносят, выбрасывают – для вот этих вот целей.

Загалом з початку повномасштабного вторгнення, кажуть комунальники, через постійні обстріли Харкова у місті було пошкоджено дуже багато контейнерів для сміття. Ті, що можна відремонтувати, спеціалісти відновлюють і повертають на місце. Хоча є і багато таких, що реконструкції вже не підлягають.