Близько сотні ретро авто з усього світу – до Харкова прийде П’яте міжнародне ралі “Пекін-Париж”

18.06.2013 16:23   -
Автор:

Уперше до всесвітньо відомого ралі-маршруту «Пекін Париж»  додалися  українські міста. Старт традиційно -  у Пекіні, потім російські міста. Далі естафету прийматиме Україна.  Харківщина -  зустрічає гостей першими.

Дмитро Перепелиця директор Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА

-Губернатор администрации подготовил распоряжение, где четко и ясно прописаны все задачи, все наши планы по принятию такого грандиозного события для нашего города, потому что от нас они поедут дальше на Киев , от туда на Львов и, соответственно, дальше на Париж.

Колона з сотні ретро-авто перетне український кордон опівдні, 19 червня. Після обіду – фініш на головній площі Харкова, однак довго задивлятись на історичні машини харків’янам не вдасться, раритетні авто приберуть  до паркінгу одного з найближчих готелів, де зупиняться і самі учасники ралі.

Дмитро Харченко представник Автомобільної федерації України

-Мы пытались уговорить их сделать парковку – закрытый парк на площади. Мы обещали охрану, освещение, тех-помощь. Но все-таки авто будут стоять на парковке гостиницы. Пытались все машины спрятать в подземный паркинг. К счастью, мы убедили, что нельзя так их скучно ставить, нельзя их туда забивать и порядка 70 машин будет стоять на улице. То, что дешевле миллиона долларов будет стоять и пылиться на улице, что дороже – уйдет в паркинг.

Від будь якого супроводу ДАЇ та перекриттів магістралей гонщики категорично відмовились. Проїзд заборонять лише на площі Свободи – де розташують їх офіційний фініш.
 
Олег Федоренков представник Автомобільної федерації України

-Никаких сложностей для харьковчан не создается.  Будут патрульные экипажи ГАИ курсировать между таможней и  окружной только для того, чтобы в случае чего оградить и помочь так же на перекрестках будут дежурить экипажи ГАИ не вмешиваясь в регулирование.

Харківські патрульні служби супроводжуватимуть гостей до Полтави. За українськими містами – Європа. Остаточний фініш – у Парижі. За усю свою подорож автомобілісти здолають близько тринадцяти тисяч кілометрів.

Наталя Сіромаха