Аваков повинен вибачитися і заплатити компенсацію майору Чугаєвському, якого образив у телеефірі

30.11.2012 20:53   -
Автор:

Арсен Аваков

-Майор милиции Чугуевский, по-моему фамилия его, просто напал на журналиста вчера ночью, нанес ему травмы, у человека смещены позвонки шеи, слава богу, что не сломал. Этот майор Чугуевский, как он может так себя вести. Подлец, ударил человека и сбежал ночью.

Саме ця заява колишнього губернатора Арсена Авакова стала приводом для півторарічного судового розгляду. Сторона Авакова, за весь час поки тривали слухання у суді, так і не спромоглася пояснити на підставі яких фактів, їх підзахисний образив майора міліції.

Сергій Кравченко представник позивача Володимира Чугаєвського у суді

-Суд обязал Авакова эту информацию опровергнуть в тот же способ, как она была распространена, а АТН обязаны предоставить эфирное время для Арсена Авакова.

Суд виніс вирок на користь Чугаєвського. За розповсюдження неправдивої інформації у ЗМІ зобов’язав колишнього губернатора Харківщини виплатити майору міліції двадцять тисяч гривень і погасити всі судові витрати. Сам Аваков, поки ніяк не коментує рішення суду. Він і досі переховується за кордоном від українського правосуддя, у якого до нього є питання ще по кількох кримінальних справах, порушеним проти нього та його партнерів по бізнесу. Підлеглі Авакова запевняють – їх бос обов’язково приїде до України, бо нещодавно він отримав депутатську недоторканність і більше не боїться кримінальної відповідальності. Після повернення він прийме рішення, як реагувати на постанову суду.

Сергій Кравченко представник позивача Володимира Чугаєвського у суді

-Когда решение вступит в законную силу, если Арсен Борисович не захочет его добровольно исполнять – мы будем подавать исполнительный лист в исполнительную службу и требовать исполнения решения суда. За не исполнения решения суда на сегодняшний момент, для физических лиц существует уголовная ответственность. Если он не захочет его исполнять, мы тогда будем требовать от верховного совета Украины  -  снять с него неприкосновенность и привлечь его к ответственности.

Якщо захист екс-губернатора не звернеться по апеляцію, рішення суду по справі Авакова набуває чинності сьомого грудня.

Андрій Соловйов, Ігор Луханін, Харьковские Известия