Атака дронами-камікадзе, допомога Нідерландів та прогноз США – головне за ніч 

04.04.2023 11:29   -

Цієї ночі Україну атакували дрони-камікадзе. За офіційною інформацією Повітряних Сил ЗСУ, 14 з 17 БПЛА збито силами ППО. Окупанти атакували Україну з південного напрямку, імовірно з району східного узбережжя Азовського моря. За даними ОК “Південь”, в Одеській області є влучання у підприємство. Станом на ранок пожежа вже ліквідована. За попередніми даними, обійшлось без жертв.

Росіяни 61 раз обстріляли Херсонську область, випустивши 224 снаряди. За даними ОВА, місто атакували 4 рази: 10 снарядів влучили по житловому кварталу та медичному закладу.  Відомо про одного загиблого.

Уряд Нідерландів виділив перший у 2023 році пакет допомоги Україні на суму €274 млн.  Наша держава отримає €180 млн на гуманітарну допомогу, сільське господарство та відновлення, а також €94 млн на нелетальну підтримку українських Збройних Сил.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг запропонував країнам-членам виділяти кожного року по 500 мільйонів євро для Комплексного пакета допомоги Україні, через який наша держава отримує нелетальну допомогу.  Про це пише Bloomberg з посиланням на власні джерела. За даними видання, пропозиції Генсека ще треба опрацювати.

Контрнаступ України: США дали прогноз. Сполучені Штати очікують, що ЗСУ розпочне свій весняний контрнаступ уже найближчими тижнями. Про це заявила постійна представниця США при НАТО Джуліанн Сміт. Водночас вона підкреслила, що саме українська сторона визначає час та тактику дій щодо контрнаступу.

ОСТАННІ НОВИНИ