Почесна харківʼянка Еліна Світоліна виграла перший матч Вімблдону

04.07.2023 11:54   -
Почесна харківʼянка Еліна Світоліна виграла перший матч Вімблдону

Еліна Світоліна з перемоги розпочала виступ в основній сітці турніру Грендслему, Вімблдону. У першому раунді почесна харківʼянка здолала Вінус Вільямс з США. Про це повідомляють Харьковские известия.

Світоліна переграла суперницю у двох партіях.

Еліна Світоліна (Україна, WC) – Вінус Вільямс (США, WC) 6:4, 6:3

Це вже четверта перемога Світоліной у п’яти матчах проти Вільямс, і перша — на траві. Востаннє вони грали одна проти одної у 2019 році на старті Ролан Гаррос та у другому колі US Open. В обох матчах сильнішою була українка.

У другому колі Вімлбдона Еліна зіграє з бельгійкою Елізе Мертенс. Востаннє вони зустрічалися на початку 2021 року в Мельбурні, де перемогу здобула Мертенс.

Нагадаємо, і Світоліна, і Вільямс отримали вайлдкард для участі у Вімблдоні. На момент початку турніру Еліна займала 76-е місце у світовому рейтингу, а Вінус – 558-е. Водночас, американка – 5-разова чемпіонка Вімблдону.

Також нагадаємо, що організатори Wimbledon-2023 вирішили направити на допомогу України один фунт стерлінгів з кожного проданого квитка на нинішні змагання. Орієнтовна сума від такої акції повинна скласти понад 500 тисяч фунтів.

ОСТАННІ НОВИНИ