Викрито колаборанта, який працював на окупантів під час захоплення Куп’янська

23.02.2024 14:50   -
Працював на окупантів під час захоплення Куп'янська: викрито колаборанта

У липні 2022 року мешканець с. Підгорівка Луганської області приїхав до окупованого Куп’янська для співпраці з росіянами. Про це повідомляє Інфосіті.

Чоловік, маючи досвід роботи у сфері топлива, енергетики та вугільної промисловості, вирішив застосувати свої знання і навички в роботі на окупантів.

За даними слідства, підозрюваний погодився на пропозицію представників рф та обійняв посаду «и. о. заместителя начальника «Управления топлива, энергетики и угольной промышлености».

Колаборант звітував перед вищим керівництвом про виконання розпоряджень і вказівок, контролював роботу підлеглих працівників, проводив наради, а також узгоджував бюджет для виплати заробітної плати.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Також підозрюваний погоджував плани розвитку енергогосподарства і підвищення ефективності виробництва підприємств, розглядав пропозиції щодо їх реконструкцій і в цілому вживав усіх заходів для налагодження енергетичної структури на захопленій території.

Після деокупації колаборант втік на непідконтрольні Україні території і наразі переховується від слідства. Вирішується питання щодо оголошення його у розшук.

За процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області заочно повідомлено про підозру 38-річному чоловіку за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

ОСТАННІ НОВИНИ