Вбивство тварин в Екопарку: поліція відкрила кримінальне провадження

09.10.2023 09:50   -
Вбивство тварин в Екопарку: поліція відкрила кримінальне провадження

8 жовтня працівники «Фельдман-Екопарк» виявили померлими 12 декоративних кроликів та 6 морських свинок з контактної зони для найменших. Тварин жорстоко вбили невідомі. Про це повідомляє Інфосіті.

Відомо, що загинули всі тварини контактної зони для найменших: кролики, морські свинки та інші пухнастики. Контактна зона була відкрита до Балу хризантем, її дуже любили діти.

Масове вбивство тварин, що сталося напередодні, в Екопарку вже порівняли з екоцидом, який влаштували російські військові.

“Розтин показав, що тварин отруїли миш’яком. Важко зрозуміти мотиви того, хто це зробив. Неприємно усвідомлювати, що вулицями нашого міста десь ходить особа, яка нічим не краща за російських військових, які вбивали наших тварин на початку повномасштабної війни. На жаль, започаткований ними екоцид триває, і це – чергова ланка. Заяву до поліції ми подали, сподіваємось, що розслідування проллє світло на цей злочин”, – зазначили в Екопарку.

За фактом загибелі тварин у харківському екопарку поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 299 (жорстоке поводження з тваринами) Кримінального кодексу України.

Працівники поліції провели огляд місця події, опитали свідків, вилучили змиви з вольєрів.


ОСТАННІ НОВИНИ

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.