Продався за криптовалюту: СБУ затримала харків’янина, який коригував удари рф (фото)

19.10.2023 10:21   -
Продався за криптовалюту: Харків'янин коригував удари рф (фото)

28-річного чоловіка було затримано «на гарячому» під час дорозвідування місць ворожих «прильотів» у Харкові. Про це повідомляє Інфосіті.

Зловмисником виявився харків‘янин, який працює у одній з місцевих фармацевтичних компаній. У березні він почав спілкуватися з громадянином рф. Від російського куратора він отримав завдання на збір відомостей про дислокацію та переміщення особового складу і військової техніки ЗСУ у Харкові та області для подальшого нанесення прицільних ракетних та дронових ударів. За виконанні завдання зрадник отримував від окупантів «грошову винагороду», яка надходила на його криптогаманець.

“У «поле зору» фсб чоловік потрапив як активний користувач прокремлівських Телеграм-каналів, на яких неодноразово публікував власні антиукраїнські дописи. Всі отримані відомості російський агент пересилав своєму «куратору» з фсб через месенджер. Повідомлення надсилав із фото та координатами інфраструктурних об’єктів Харківщини”, – розповів речник УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Під час обшуку у затриманого виявлено мобільні телефони, які він використовував для комунікації з агресором.

Також встановлено, що для виконання завдань ворога зловмисник використовував різні автомобілі, які позичав у знайомих.

На підставі зібраних доказів чоловіку повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Наразі зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

ОСТАННІ НОВИНИ

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.