Під Ізюмом окупанти зруйнували кам’яні половецькі баби IX-XIII століття (фото)

19.09.2022 16:40   -
Новини Харківщини: Окупанти зруйнували кам'яні баби на горі Крем'янець

Військові рф зруйнували кам’яні половецькі баби на горі Крем’янець недалеко від Ізюму на Харківщині. Пам’ятники датовані IX-XIII століттям. Про це повiдомляють Харьковские известия.

Гора Крем’янець — комплексна пам’ятка природи в місті Ізюмі. Вона розташована у південній частині міста, на правому березі річки Сіверський Донець. Висота гори становить 218 м над рівнем моря.

На горі розташована експозиція кам’яних баб, яка зображуює чоловіків-воїнів і жінок. Вона віддалено демонструює те, як виглядали кочівники IX-XIII століття. До нашого часу збереглося понад двох тисяч таких статуй.

“Своїми діями російська федерація порушує норми міжнародного права – а саме Гаазьку конвенцію про захист культурних цінностей у разі збройного конфлікту 1954 року, якою заборонено «будь-яке захоплення, знищення або навмисне пошкодження» установ, присвячених релігії, благодійності, освіті, мистецтву та наукам, історичним пам’яткам, творам мистецтва та науки”, – повідомив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

Новини Харківщини: Окупанти зруйнували кам'яні баби на горі Крем'янець

Раніше ми повідомляли про те, що у Харківській області рашисти вбили понад пів сотні дітей.