На Харківщині взяли під варту колаборантку, яка впроваджувала російську освіту

04.07.2023 16:38   -
На Харківщині взяли під варту колаборантку з Вовчанська

Під час окупації м. Вовчанськ Харківської області місцева мешканка добровільно пішла на співпрацю з росіянами. Про це повідомляють Харьковские известия.

Колаборантка очолила «Среднюю общеобразовательную школу №4», створену окупантами на матеріально-технічній базі місцевого ліцею.

Підозрювана переконувала вчителів працювати під керівництвом окупаційної адміністрації та повідомила колективу, що навчальний процес буде проводитись виключно на російській мові і за стандартами рф. Для цього колаборантка організувала завезення російських підручників з різних предметів.

Також жінка видала учням атестати про отримання неповної середньої освіти, надруковані на бланках окупаційної адміністрації.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Крім того, колаборантка організувала вивезення з території навчального закладу державної символіки України та проведення свята Першого дзвоника під гімн росії з підняттям прапора держави-агресора.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру жінці за фактом колабораційної діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України).

За клопотанням прокурорів підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

ОСТАННІ НОВИНИ